Tak for i år - vi ses i 2021

Tak for i år - vi ses i 2021

Vi har samlet en masse gode minder fra året der gik. Tak fordi I ser med og tak for i år - vi ses under overfladen i 2021.

2020 har heldigvis også budt på gode stunder og en masse dejlig video. Et af årets højdepunkter var, da vi i januar modtog en strandet havskildpadde, som efter dyrlægens kyndige behandling har det godt idag.

2020 var også året, hvor vi tog sædprøver fra de sortplettede pigrokker, zebrahajerne lagde påskeæg, en ørnerokke måtte på operationsbordet og vi modtog syv rider fra et corona-lukket akvarium i Storbritanien.

Her har vi samlet nogle minder fra året der gik.

Strandet havskildpadde ankom til Den Blå Planet

Vi fik en forsinket julegave, da en strandet havskildpadde ankom til Den Blå Planet i januar. Havskildpadden blev fundet ved den jyske vestkyst af et par tyske turister, der bragte den forhutlede skildpadde til Blåvand zoo. Herfra kom den til Den Blå Planet, hvor dyrlægen lykkedes med at få skildpadden rask igen. I dag er havskildpadden sund og rask og bor på Den Blå Planet.

Læs historien om den strandede havskildpadde

En uSÆDvanlig dag for to kæmperokker

For første gang i Den Blå Planet, Danmarks Akvariums 80-årige historie var der sædprøver på dagsordenen i 2020. Det skal sikre fremtidig avl af rokker på Den Blå Planet.

Se eller gense hvordan man tager sædprøver fra kæmperokker

Ørnerokke på operationsbordet

En af vores ørnerokker var i efteråret en hurtig tur på operationsbordet for at blive syet. Det er højest sandsynligt en haj, der har haft fat i den, og såret var for stort til, at det kunne hele af sig selv. Rokken har det godt i dag og svømmer og spiser, som den skal.

Se videoen her

Syv nye beboere i fuglefjeldet

Ride

Syv rider er flyttet ind på Den Blå Planet. Riderne kommer fra et engelsk akvarium, der desværre er gået konkurs som konsekvens af corona. Fuglene har fået et nyt hjem hos os, men inden de kunne slutte sig til deres nye værelseskammerater, stod den på sundhedstjek af vinger, fødder og næb.

Se hvordan et sundhedstjek af rider ser ud

Ny Junglesti på Den Blå Planet

Det summer af liv i Regnskoven på Den Blå Planet, og nu har den tropiske afdeling på akvariet fået endnu mere at byde på. Junglestien er en gangsti, der snor sig blandt grønne blade og farverige frøer. Stien lader dig komme endnu tættere på Regnskovens mange dyr – blandt andet tusindben. Har de mon virkelig 1.000 ben? Du kan komme så tæt på, at du kan tælle efter.

Læs mere om junglestien