Syv nye beboere i fuglefjeldet

Syv nye beboere i fuglefjeldet

Syv rider er flyttet ind på Den Blå Planet. Riderne kommer fra et engelsk akvarium, der desværre er gået konkurs som konsekvens af corona. Fuglene får nu et nyt hjem hos os, men inden de kunne slutte sig til deres nye værelseskammerater, stod den på sundhedstjek af vinger, fødder og næb.

Hvis du tænker, at riderne ligner noget, du har set før, er det ikke så underligt. Rider en mågeart og ser af den grund også meget måge-agtige ud. Men selvom det er den mest almindelige mågeart i verden, har du nok aldrig set den før. Rider lever nemlig størstedelen af deres liv til havs og bygger reder på stejle klipper. Så selvom du har set masser af måger, når de stjæler dine pomfritter eller har hovedet begravet i byens skraldespande, har det højest sandsynligt ikke været en ride.

Ride

Hjemløse fugle

Disse rider har en helt særlig historie. De kommer fra et akvarium i England, der desværre er gået konkurs som konsekvens af coronanedlukningen. Når et akvarium går konkurs, er der både en masse mennesker, der mister deres job og en masse dyr, der står uden hjem. Vi tilbød derfor at tage imod akvariets rider, da de kan få et godt hjem på Den Blå Planet.

Sundhedstjek som det første

Vinger, fødder, næb og mave. Det hele tjekkes grundigt af dyrlæge og dyrepassere efter den lange tur med lastbil fra England. Når det indledende sundhedstjek er overstået, mangler der bare en vejning. Det foregår stille og roligt i et håndklæde, der forsigtigt foldes om fuglen. Håndklædet får dem til at falde til ro og gør, at de kan vejes uden at komme til skade, hvis de basker med vingerne. Vægten er vigtig at holde øje med, så vi kan se, hvordan riderne trives. Det er normalt, at dyr taber sig efter en transport, så derfor holder vi øje med, at de tager på igen, som de skal.

Efter et veloverstået sundhedstjek kunne riderne flytte ind i deres nye hjem i akvariets fuglefjeld. Her blev de mødt af akvariets lunder, som efter indledende skepsis har taget pænt imod de nye beboere. Riderne har siden indflytning indtaget fuglefjeldets stejle skrænter og er allerede trygge nok til, at dyrepasserne kan håndfodre dem.

Her fanget på video af dyrepasser Mathias dagen efter ankomst:

En for sig selv

Hvis man kigger nærmere, når man står foran fuglefjeldet, kan man se, at en af riderne er noget helt for sig selv. Hun er nemlig en rødbenet ride, og hun er nem at kende fra de sortbenede rider. Foruden den åbenlyse forskel på benfarven, har den rødbenede ride også større øjne, større hoved og kortere ben. Spotter du den rødbenede ride, kigger du desuden på den ældste måge-madamme i anlægget. Den rødbenede dame er nemlig hele 20 år gammel.