Jul hos havodderne

Jul hos havodderne

Der var ingen bløde pakker hos havodderne i år – deres julegaver bestod nemlig af frossen fiskesaft, juletræet var pyntet med frosne muslinger og en blæksprutte gjorde det ud for stjernen på toppen.

Selvom havoddere ikke kan kende forskel på jul og påske, er højtiderne stadig en god anledning til at pakke oddernes aktivering ind i ny indpakning. God aktivering handler nemlig blandt andet om at variere, hvad odderne præsenteres for, og et juletræ med gaver under blev taget godt imod af de pelsede pattedyr.

Farverig indpakning er et hit

Gaverne, hjerterne og juletræet er lavet af frossen fiskesaft og farvet med frugtfarve – og det er ikke kun for vores fornøjelse, at julepynten har farver. Havoddere kan nemlig se farver, og frugtfarven har derfor både til formål at gøre det festligt for os, men især også at gøre det spændende for vores fire havoddere at undersøge og se på godterne. Fiskesmagen derimod, er kun for odderens skyld.Evner med redskaber

Når havodderne i videoen banker isen ned i gulvet eller mod ruden, er det ikke fordi, de er utilfredse med deres julegaver. Inde i nogle af pakkerne gemmer der sig muslinger, krabber, rejer og fisk, som havodderne skal bruge deres evner med redskaber for at få fat på. Det er derfor helt bevidst, at odderne banker isen i gulvet eller mod ruden for at komme ind til godbidderne.

Læs også: Havoddere bruger redskaber, og det er noget helt særligt

En fristende julestjerne

På toppen af havoddernes juletræ sidder en frossen blæksprutte, der skal gøre det ud for julestjerne. Om en blæksprutte som stjerne pynter eller ej, er en smagssag. Men det ser ud til, at den faldt i god jord hos især Riggs. Han får nemlig væltet juletræet sidst i videoen og løber afsted med stjernen.

Glædelig jul fra alle os på Den Blå Planet.