Parkering

Den Blå Planet har parkering med automatisk nummerplade-registrering. Der er kameraer opsat ved ind- og udkørsel af parkeringspladsen, som fotograferer køretøjets nummerplade og parkeringstiden udregnes herudfra.

Du har tre forskellige muligheder for betaling:

  • Via parkeringsappen EasyPark: Start din parkering, inden du går ind og besøger Den Blå Planet. Din parkering skal startes på områdekode 31000 i EasyPark. Herefter skal du ikke foretage dig noget, da nummerpladesystemet automatisk stopper din parkering, når du forlader parkeringsområdet.
  • Via betalingsautomat: Når du ankommer til Den Blå Planet, skal du ikke foretage dig andet end at besøge Den Blå Planet. Parkeringen er automatisk startet og du skal blot betale i en af betalingsautomaterne, inden du kører ud. Parkeringen er registreret på dit køretøjs registreringsnummer. Glemmer du at betale, inden du forlader parkeringspladsen, pålægges en kontrolafgift på 400 kr./døgn i overensstemmelse med skiltningen. Du kan dog betale uden, at der pålægges ekstra gebyrer indenfor 48 timer efter parkeringens afslutning, hvorved kontrolafgiften annulleres. Det kan du gøre her.
  • Via parkeringsappen APCOA FLOW: Har du allerede appen og har registreret dit køretøj som favoritbil og tilføjet en betalingsform, skal du ikke gøre noget, når du kører ind og ud. Din parkering starter og stopper automatisk og betalingen trækkes automatisk.

Har du spørgsmål til APCOA, så kan du henvende dig her.

FAQ vedrørende parkering på Den Blå Planet

Hvad koster parkering ved Den Blå Planet?
Hvordan fungerer det med automatisk nummerplade registrering?
Skal jeg gøre noget, når jeg kører ud?
Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ikke kan huske min nummerplade?
Hvad skal jeg gøre, hvis det ikke virker med aflæsning af min nummerplade?
Jeg har betalt men vil gerne parkere længere tid end forventet, hvad gør jeg?
Hvad skal jeg gøre hvis parkeringen fortsætter selvom jeg er kørt ud?
Jeg har glemt at betale, hvad gør jeg?
Jeg kan ikke finde min parkering når jeg søger efter min nummerplade på hjemmesiden?
Jeg parkerer med motorcykel. Hvad skal jeg være særlig opmærksom på?
Jeg har et handicapkort, hvad gør jeg?
Jeg har modtaget en faktura, hvor kan jeg klage?

 

El-biler

Der er opstillet en ladestander med 2 udtag på P-pladsen, som kan yde op til 22 kW. Standeren er leveret og drevet af ladeoperatøren Sperto. Alle kan lade for kr. 2,50/kWh uden oprettelsesgebyr eller abonnement. Nærmere instrukser fremgår af tekst/QR-code på selve standeren.

Turistbusser

Af- og påstigning kan ske foran Den Blå Planet ved indkørsel til p-anlægget P2. Følg skiltningen. Parkering af busser er ikke tilladt på Den Blå Planets p-anlæg. Vi henviser til parkering på Amager Strandvej v/ Hedegårdsvej. Se kort for Busparkering – Amager Strandvej.