Sting til en uheldig ørnerokke

Sting til en uheldig ørnerokke

En af vores ørnerokker har været en hurtig tur på operationsbordet for at blive syet.

Den uheldige ørnerokke blev fundet med et sår på næsen, der var for stort til at hele af sig selv. Det er højest sandsynligt en haj, der har haft fat i den, så rokken måtte syes. Vores egen dyrlæge var på ferie, men heldigvis trådte København Zoo til med en hjælpende hånd.

Ligesom i naturen, kan det gå galt en gang i mellem, når en rokke kommer på tværs af en haj, og det er nok det, der er sket for en af vores ørnerokker. Det sker desværre en sjælden gang i mellem, men vi er meget opmærksomme på, at dyrene får den hjælp, de har brug for. Og hjælp skulle der til.

Hjælp fra Zoologisk Have

Den Blå Planet har sin egen dyrlæge, men da han også skal have lov at holde ferie en gang i mellem, kan det ske, at vi står uden dyrlæge, når uheldet er ude. Heldigvis har vi et godt samarbejde med Zoologisk Have i København, hvis dyrlæge var så sød at skifte løver og giraffer ud med en ørnerokke for et par timer for give en hjælpende hånd.

I trygge hænder

Som de fleste børn, der har prøvet at blive syet ved, så er det rart at holde mor i hånden imens. Om rokken havde det på samme måde, ved vi ikke, men den lå trygt og godt i hænderne på en af vores dyrepassere mens dyrlægen fik lukket såret under lokalbedøvelse. Rokken var klar til at svømme videre med det samme, og både spiser og svømmer uden problemer. Vores egen dyrlæge holder nu et skarpt øje med, at såret heler som det skal, men det ser ud til at rokken har det godt.