Gratis materialer

Husk du altid skal bestille skolebilletter i forvejen, hvis du som lærer vil besøge Den Blå Planet, Danmarks Akvarium med din klasse.

Sådan booker du

Ønsker du at booke et besøg med undervisning eller egen hånd skal du gøre det gennem vores bookingportal

Læs mere om adgangsforhold.


Besøg på egen hånd med fagligt indhold

Undervisningsafdelingen tilbyder gratis undervisningsmateriale til besøg på egen hånd for grundskoler, så du og din klasse selv kan lave observationer og udføre undersøgelser med naturfagligt indhold på Den Blå Planet.
Vælg efter klassetrin her under:

Tema i udstillingen

Målgruppe: 1. – 6. klasse

Vælg et tema og besøg Den Blå Planet, hvor du formidler den spændende faglige viden om udvalgte dyr for dine elever.

Læs mere

Undersøgelser i udstillingen

Målgruppe: 3. – 10. klasse

Her har eleverne mulighed for selv at lave observationer på fiskene og indsamle data både analogt og digitalt med fokus på videreformidling.

Læs mere


Gode råd til besøget

  • Gør eleverne opmærksomme på, at de kan benytte garderoben, hvis de har meget overtøj med, så de ikke skal bære rundt på det under besøget.
  • Det kan være en fordel at dele større klasser op i to, hvis der er mulighed for det. Det giver bedre udsyn ved akvarierne og gør det nemmere at bevæge sig rundt, når man er i mindre grupper.
  • Aftal med eleverne på forhånd, hvor I mødes, hvis nogen bliver væk.
  • Sørg for at eleverne står i en halvcirkel ved akvarierne og at alle kan se hvilket dyr, der tales om, inden du begynder at fortælle om emnet.
  • Vis hensyn til andre gæster, når I tager plads foran akvarierne og informer dem gerne om, at I kun vil optage pladsen i et kort tidsrum.