Langt de fleste arealer både inde og ude har niveaufri adgang med jævn og stabil belægning, brede døre og tilstrækkelige passage- og vendebredder.
Akvariet er medlem af Mærkeordningen for Tilgængelighed. Se flere informationer om tilgængelighed i Den Blå Planet på www.godadgang.dk.
Der er enkelte steder, der ikke er tilgængelige for kørestolsbrugere og gangbesværede. Det drejer sig om den indvendige rude ved havodderanlægget (akvarium 13), broen ved det tropiske rørebassin (akvarium 42), flydebroen, broen ved Det Vilde Vandhul, Junglestien samt doktorfiskene ved den historiske udstilling. Bortset fra Junglestien, flydebroen og doktorfiskene kan man dog få den samme oplevelse blot fra et andet sted. Eksempelvis kan man også som kørestolsbruger opleve det tropiske rørebassin – man kan blot ikke komme op på broen.
Ved Den Blå Planet findes parkering til både personbiler og busser med handicapskilt. I alt findes der 10 handicap-parkeringspladser. De er placeret så tæt som muligt på indgangen. Parkering koster 14 DKK i timen de første 4 timer. Herefter koster det 17 DKK i timen.
Alle arealer både inde og ude har niveaufri adgang med jævn og fast belægning. Hovedindgangen kan benyttes af kørestolsbrugere og gangbesværede ved en særskilt indgang ved billetskranken. Alle nødudgange og flugtveje er mulige at benytte i kørestol. Inventar som borde og digitale skærme er indrettet i passende højder.
Vi har få kørestole til rådighed, som kan bookes gratis.
Det er vigtigt, at du booker den på forhånd, da de kan være reserveret til anden side.
Booking skal ske senest dagen før dit besøg på tlf.: 44 22 22 44 (kl. 11:00-17:00 på hverdage, 11:00-13:00 i weekender) eller på mail:
info@denblaaplanet.dk.
Er kørestolen ikke afhentet senest en time efter aftalt tidspunkt, forbeholder vi os retten til at udlåne kørestolen til anden side.
Gratis adgang for ledsager
Handicappede, der kan fremvise et ledsagerkort fra Danske Handicaporganisationer, kan få en ledsager på minimum 18 år med gratis ind. Kortet skal fremvises ved indgangen/Billetsalget.
Ved udstillingerne i Den Blå Planet findes en række løfteplatforme, der alle kan løfte op til 410 kilo. Løfteplatformene findes ved Oceanet, Amazonas og det Færøske Fuglefjeld.
Der findes toiletter to steder i stueplan og ét sted på 1. sal. I alt tre af toiletterne er handicapvenlige med bl.a. tilstrækkelige passage- og vendebredder. Spørg evt. billetskranken eller andet personale for yderligere information.
Synshandicappede, svagtseende og blinde
For at lette orienteringen for synshandicappede og svagtseende er indendørsarealerne på Den Blå Planet indrettet med brug af kontrastfarver. Der findes store dyreikoner, som viser frem til centrale oplevelser som Oceanet og Fuglefjeldet. Hver oplevelse har oplyste touch-skærme eller kontrastrige skilte med stor skrift, så man kan læse, hvad man kigger på. Det anbefales at medbringe en ledsager eller førerstok på grund af belysningen, der er iscenesat som under havets overflade.
Førerhunde og servicehunde
Den Blå Planet tillader, at førerhunde og servicehunde, der ledsager deres ejer, må komme ind i alle gæsteområder inklusiv serviceringsområdet i
vores café, men med undtagelse af Regnskoven pga. stressniveau og smittefare. Hunden skal være under fuld kontrol af brugeren, så hunden ikke på eget initiativ forsøger at nærme sig de øvrige gæster og dyrene i anlæggene.
På 1. sal findes Auditorium og Skoletjenesten. Adgang kan ske med elevator med tilstrækkelig passage- og vendebredder. Spørg evt. efter et oversigtskort hos billetskranken eller andet personale.
Ud over elevator kan adgang til 1. sal også ske via en trappe. Trappen har gelænder og dens begyndelse og afslutning er markeret med et opmærksomhedsfelt. Trappen har desuden en markering af trinforkanter.
I akvariet findes en række centralt placerede hvilepladser. Spørg i billetskranken eller det øvrige personale om et oversigtskort eller nærmere anvisning.