Lundeungen har det godt

Lundeungen har det godt

Den lille lundeunge er nu tre uger gammel og spiser og vokser i et dejligt tempo, og portionerne er kun blevet større med tiden.

Det går heldigvis rigtig godt med akvariets lille lundeunge, som nu kan fejre sin treugers fødselsdag. Helt efter bogen har lunden mere end femdoblet sin ”fødselsvægt” efter flere daglige fodringer. Fodringer, der har været nøje planlagte: lunden er nemlig blevet fodret efter en formel.

Se også: Jubii: Vi har fået lundeunge!

Fodret på formel

Da det er utroligt vigtigt, at sådan en lundeunge hverken får for meget eller for lidt at spise, har dyrepasserne hver dag vejet ungen for at indsætte vægten i en formel og udregne, hvor meget mad ungen må få. Kort fortalt – jo mere ungen vejer, jo mere mad skal den have.

Dagene har derfor budt på daglige vejninger, som heldigvis har vist, at ungen tog på og voksede, som den skulle.

Fra bittesmå til hele fisk

Portionerne er derfor også blevet større med tiden. Hvad der startede med måltider bestående af bittesmå stykker fisk er siden blevet til hele små fisk og hele fileter af større fisk.

Som dyrepasser Rasmus fortæller:
”I starten skar vi både finner, hoved og hale af fiskene – alt det man kan få galt i halsen, når man er lille og koldset. Men nu spiser den store stykker uden problemer.”

Fuglefjeldet venter

Når ungen bliver større, skal den bo i Fuglefjeldet sammen med de andre lunder. Derfor er dyrepasserne allerede nu begyndt at vænne ungen til fjeldet, og den lille fjerboldt bor nu i et lille aflukket rum op til Fuglefjeldet. Her kan de voksne lunder kan høre den lille pippe, og ungen kan vænne sig til fjeldets lyde, lugte og temperature.

Næste step er, at ungen langsomt skal introduceres til vand og måske skal på korte visit inde i selve Fuglefjeldet.