Smart trick hjælper havskildpadden med ikke at blive tyk

Smart trick hjælper havskildpadden med ikke at blive tyk

Hvordan sikrer man, at havskildpadden i den 4 millioner liter store oceantank får den rette type og mængde kost? Og hvordan sørger man for, at den ikke bliver for tyk? Det har dyrepasserne en genial måde at holde styr på. De har trænet havskildpadden fra første dag til at spise rigtigt.

Dyrepasserne har haft mange projekter i gang siden Den Blå Planet i maj 2018 satte en havskildpadde i den store oceantank. Et af projekterne har været at styre dens vægt. Da vi modtog den havde den en flot størrelse, måske lidt for flot. Så på dyrlægens opfordring er havskildpaddens kost blevet målt og vejet.

Havskildpadden deltager ikke i buffet-festen

Èt af højdepunkter på Den Blå Planets dagsprogram er, når der er fodring i Oceanet. Her sejler en dyrepasser ud i en lille gummibåd og kaster foder i vandet, som dyrene svømmer hen og spiser. Det er en fin metode, men for havskildpadden er det vigtigt ikke at blive for tyk, det vil presse dens organer unødigt. Og hvad skal mennesker og dyr gøre for ikke at blive for tykke? Man holder nallerne eller lufferne i dette tilfælde fra buffeten. Faktisk har dyrepasserne trænet havskildpadden sådan, at den svømmer op i et lille slusebassin, når der er fodring. Her kan den spise den rette type og mængde kost.

Se også: Guldfisk er ikke dumme

Sådan kalder dyrepasserne havskildpadden til frokost

Det ville være bøvlet, hvis dyrepasserne 2 gange dagligt skulle dykke ned i Oceanet med net og indfange havskildpadden. Heldigvis er det ikke nødvendigt. Det bruger nemlig et smart trick, som de har øvet med havskildpadden lige siden dens ankomst.

Hver gang de fodrer, sætter de en rød plade, som også kaldes target, ned i vandet. Det betyder oversat til havskildpaddesprog, at nu er der frokost. Når skildpadden får øje på den røde plade svømmer den hen til dyrepasserne og modtager maden.

Dette er også smart, hvis havskildpadden skal have særlige vitaminer eller medicin, og faktisk er det et trick, som dyrepasserne har øvet med mange af dyrene i Oceanet.

Se også: Se dyrepasserne kommet tæt på hajernes bisser