Nye værelseskammerater hjælper med at aktivere havskildpadde

Nye værelseskammerater hjælper med at aktivere havskildpadde

Den Blå Planet er blevet et kollektiv rigere. Der er nemlig flyttet farverige fisk ind hos vores lille havskildpadde for at berige og udfordre den.

Der er opstået et nyt kollektiv i akvarie 35, hvor den lille havskildpadde, der strandede ved Blåvand i januar, indtil nu har haft hele herligheden for sig selv. Uægte karetteskildpadder lever meget for sig selv i naturen, og derfor har det heller ikke hastet med at give den selskab i akvariet. Det har dog haft en positiv effekt på skildpadden, at der sker lidt mere i akvariet, fordi det stimulerer naturlig adfærd hos den.

Se mere her: Strandet havskildpadde ankommet til Den Blå Planet

”Skildpadden har taget godt imod de nye beboere. Da vi lukkede fiskene ud, ville havskildpadden gerne hen og kigge på dem og forsøge at bide i dem, som havskildpadder gør, når de opdager noget nyt,” fortæller Lars Skou Olsen, kurator på Den Blå Planet.

Langsom renovering af akvariet

Boligen har gennemgået en større renovering siden skildpadden flyttede ind, og langsomt er akvariet blevet fyldt mere og mere op. Til at startede med, var der kun sandgrus på bunden, hvilket også var meget fine omstændigheder for skildpadden. Så skete der lidt. To sten. Og så en til. En platform blev placeret i toppen, og dyrepasserne begyndte at træne skildpadden. Sikke en fest!

Se mere her: Træning i skildpaddetempo

En af de fisk, der har skiftet navn på postkassen, er pudsefisken. Den lever i høj grad op til sit navn og er en haj til at gøre rent. Den spiser nemlig de parasitter, der måtte sidde på fiskene og hjælper til med at holde skildpadden ren på daglig basis. Det er berigelse både for skildpadde og pudsefisk, da det er naturlig adfærd for begge arter.

Gemmeleg i akvariet

Det er godt for skildpadden, at der sker noget i akvariet, fordi den på den måde bliver udfordret og beriget i hverdagen. Før kunne den se hele akvariet, fordi der ikke var nogle ”forhindringer”. Men nu kan den ikke se hele vejen rundt og er derfor tvunget til at svømme mere rundt for at finde ud af, hvad der sker på den anden side. Heldigvis er den lille uægte karette meget nysgerrig på sine omgivelser og svømmer med glæde rundt for at udforske sit hjem og sine nye værelseskammerater.

Det er efterhånden snart et år siden, at vi blev en havskildpadde rigere her på Den Blå Planet. Fra at være meget syg med lungebetændelse og enormt afkræftet har den det nu så godt, at vores dyrepassere kan træne den og udfordrer den mere og mere for hver dag, der går.

På sigt er det planen, at den skal flytte ind i Oceantanken med vores anden havskildpadde, men den skal lige vokse sig stor og stærk først.