Den lille havskildpadde er på ferie i det tropiske rørebassin

Den lille havskildpadde er på ferie i det tropiske rørebassin

Den Blå Planet har været lukket siden december på grund af corona-restriktioner. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Nedlukningen har betydet, at vi har kunne sende den lille havskildpadde på ferieophold i det tropiske rørebassin.

Den lille havskildpadde, der strandede ved Jyllands kyst for et år siden, er kommet på uventet ferieophold i det tropiske rørebassin. Havskildpadder og rørebassin er normalt ingen god kombination, da skildpadder bider, men under nedlukningen er her ingen til at blive bidt, og den lille skildpadde kan derfor nyde lidt afveksling fra hverdagen.

Læs også: Strandet havskildpadde ankommet til Den Blå Planet

En på opleveren

Havskildpadden bor til dagligt sammen med flere forskellige fisk, men hajer og rokker er nye bekendtskaber. Derfor er besøget god berigelse for skildpadden, da den både skal forholde sig til nye omgivelser og nye naboer. Og selvom der også er hajer i rørebassinet, er det ikke farligt for den lille skildpadde, ligesom det ikke er farligt for vores gæster at stikke fingrene i det varme vand.

Da skildpadden ikke plejer at bo med andet end fisk, var det spændende at se, hvordan den reagerede på de livlige konæserokker og fredelige bambushajer. Det gik heldigvis rigtig fint og meget fredeligt for sig.

Læs også: Træning i skildpaddetempo

Forberedelse til Oceantanken

Foruden at være en ny oplevelse for havskildpadden, er besøget i det tropiske rørebassin også et step på vejen til at forberede den lille skildpadde til på sigt at bo i Oceantanken. Det tropiske rørebassin er en god måde at introducere skildpadden for rokker og hajer på en rolig måde, så det ikke er helt nyt, når den en dag flytter til Oceantanken. Her vil den lille skildpadde foruden hajer og rokker også have selskab af den 120 kg. store havskildpadde Gaia.