Hvad skal havskildpadden hedde?

Hvad skal havskildpadden hedde?

Som det eneste akvarie i Danmark har Den Blå Planet en havskildpadde i udstillingen, og den kan snart fejre et års jubilæum. Det fejrer vi ved at navngive den, hvor vi gerne høre dit bud.

Fakta
• Navn: Uægte karette

• Videnskabeligt navn: Caretta caretta

• Vægt: op til 170 kg. Den nye vejer allerede ca. 60 kg

• Opvækst: Klækket fra æg og opvokset i et fransk akvarium

• Udbredelse: Uægte karatte lever i subtropiske og tempererede områder (Wallace et al. 2010).

Den Blå Planets havskildpadde er frækkere end politiet tillader, og har ikke problemer med at skabe opmærksomhed omkring sig selv. Flere hundredtusinder gæster har i snart et år oplevet og beundret det store vandunder, som gerne kommer tæt på ruden, hvor især børn er blevet overrasket over, hvor stor den er ift. dem.

Det er klogt at have respekt for en havskildpadde, for den har et kraftfuldt næb, som man ikke skal stikke fingrene ind i. Den er mere nysgerrig end Peter Pedal, så hvis der kommer noget nyt i oceantanken, skal den straks undersøge det.

Havskildpadden er klogere end en papkasse

Kurator Lars Skou Olsen er det seneste år blevet klogere på havskildpadder. Som en spøg har han tidligere sagt, at en havskildpadde er omtrent lige så klog som en papkasse, men det er dog en underdrivelse.

Se også: Guldfisk er ikke dumme

Den nærmest altædende havskildpadde har det seneste år været lærenem. Den har hurtigt lært at komme op til dyrepasserne, når det er spisetid. Dyrepasserne har trænet den sådan, at når de viser et target i vandet, altså en rød plade, så ved den unavngivne havskildpadde, at frokosten er serveret (se video).

Se også: Smart trick hjælper havskildpadden med ikke at blive for tyk

Hvad er havskildpaddens navn?

Normalt bliver dyrene på Den Blå Planet ikke navngivet. I de fleste tilfælde vil det være en vanskelig opgave, fx kan det være svært at hitte på 1000 navne i piratfiskeakvariet. For nogle dyr kan det dog alligevel give mening. Meningen er ikke at menneskeliggøre dyrene, for det har vi ikke intentioner om, det handler i højere grad om at gøre det let for både ansatte og gæster. Det kan også være mere hyggeligt med et navn, fx er det sjovere at sige, at man går ud til havodderen Agnes i stedet for at sige havodder 2, og med et navn bliver man derudover opmærksom på dyrets køn. Derfor ønsker vi nu at navngive havskildpadden, og vi vil meget gerne have gode bud fra gæsterne. Vi trækker lod blandt alle forslag, og finder en vinder af 2 årskort + nærkontakt med havskildpadden for 2 personer. En komité finder herefter det endelige navn 🐢

Kom med dit bud på Facebook og deltag i konkurrencen (ekstern link).