Zebrahajunger til sundhedsplejerske

Zebrahajunger til sundhedsplejerske

Den Blå Planets dyrepassere og dyrlæge har fra starten vidst, at det ikke er givet på forhånd, at vores to nye zebrahajunger vil overleve. De lever stadig begge to, men får hjælp til at spise.

Med to nye zebrahajunger på Den Blå Planet er der kommet en ny rutine. Flere gange dagligt bliver der mixet en lille smoothie af “alt godt fra havet”, som dyrlægen sprøjter ind i maven på de små hajer via en sonde. Noget af kosten ryger ud igen gennem gællerne, men der skulle gerne blive noget i dens mave, som kan få den til at vokse og blive stærkere, så den selv kan spise.

Se også: Sensation: Den Blå Planet er blevet en zebrahaj rigere

Dyrepasserne agerer sundhedsplejerske og måler og vejer zebrahajerne, for at se om de følger deres kurve. Hajungerne måler pt. cirka 22 centimeter og vejer knap 50 gram.

Vi håber inderligt, at de små zebrahajer klarer den, også så vi kan opleve dem få prikker.

Oplev zebrahajungen sammen med en dyrepasser

Den Blå Planet vil gerne dele oplevelsen med så mange som muligt, så hver dag kl. 14.30 åbner vi dørene til backstageområdet ved koralrevet, hvor du sammen med en dyrepasser kan se hajungen og høre mere om, hvad vi har gjort for at give den de bedste forhold, og hvordan det som dyrepasser er at opleve en sådan sensation.