Nyd lige vores lille lundeunge, der viser et vingefang på over 10 cm

Nyd lige vores lille lundeunge, der viser et vingefang på over 10 cm

Det går godt med lundeungen, som begejstrer og charmerer dyrepasserne. Den spiser pænt, og vokser som den skal. På nogle måder er det, som at have fået en lille baby på akvariet.

Lundeungen går ikke med ble og bruger ikke sut, alligevel er det på nogle måder ligesom at have fået en lille baby på akvariet. Dyrepasserne bliver nødt til at sætte ekstra tid af til den for at sikre, at den spiser den rette mængde mad, og at den følger sin vægtkurve. Det gør den heldigvis.

Se også: Lunden der vejer sig selv

Fisk til morgenmad

Om morgenen er lundeungen sulten og spiser straks sin morgenmad. Kosten består af småfisk og lidt lunde-vitaminer, så dens chancer for at blive stor og stærk forbedres. Fuglen skal lære at spise selv, for at den ikke forbinder dens måltider med mennesker.

Se også: Stor nyhed på 44 gram – time lapse video af lunden, der kommer ud af ægget

Fugleforældre kan ikke genkende deres unge

Mød Fnug og Fanta, som er forældreparret til den lille lundeunge. Forældreparret kommer fra Biodome i Montreal, Canada hvor de er klækket den 29. juni 2006 og den 29. juli 2010. De kom til Den Blå Planet i marts 2013 og begyndte allerede at danne par senere samme år. Når lunder finder sammen, så danner de par for livet. Siden har de givet os et æg hvert år – dog uden succes.

Se også: Søpapegøje vs. mennesker

Fnug og Fanta vil ikke kunne genkende deres unge, når den kommer ud i fuglefjeldet, da den er udruget i en ruge/klækkemaskine.

Planen er at den lille lundeunge bliver stor og stærk og klar til at komme ud i fuglefjeldet på Den Blå Planet, hvor gæsterne kan nyde den og få større kendskab og lidenskab for den fantastiske fugleart. Følg dyrepasserne på Instagram