Jamie reddede havodderen Agnes liv

Jamie reddede havodderen Agnes liv

Vi har haft en snak med Jamie Mullins, som var med da havodderen Agnes blev reddet i naturen kun en dag gammel.

På Den Blå Planet kan du opleve fire havoddere: Agnes, Mojoe, Riggs og Dixon. Fælles for dem alle er, at de er blevet fundet i naturen af havoddersamaritanere, som har hjulpet dem tilbage til livet, som de ellers var ved at miste.

Jamie Mullins var med da havodderen Agnes blev fundet i Alaska, og vi fik en snak med hende, da hun senest var i Danmark i forbindelse med transporten af Riggs og Dixon.

Agnes var kun en dag gammel, da hun blev fundet alene i Tutka Bay i Homer, Alaska. Hun var en pelsbold på kun 1,5 kilo, som havde desperat brug for omsorg og pleje fra dyrepassere. Hjælpen kom. I flere måneder agerede personalet fra Alaska Sea Life Center havodder-mor og hjalp hende med at passe pelsen og få føde mv.

Se også: 10 vilde facts om havoddere

Jamie Mullins blev særligt knyttet til Agnes, fordi hun brugte meget tid på hende.

Som Agnes blev større og stærkere, blev der lagt planer for, at hun skulle videre. Næste stop var Den Blå Planet.

Det gik fint med at få Agnes flyttet til Den Blå Planet, og det frigav plads til at de i Alaska kunne passe andre unge havoddere, som var blevet forladte i naturen.

Havoddere spiser mere end den fede sultan i Hodja fra Pjort

5 år efter at Jamie Mullins sagde farvel til Agnes på Den Blå Planet, fik hun med ankomsten af Riggs og Dixon mulighed for at møde Agnes igen.

Der var stor gensynsglæde. Agnes var vokset meget de seneste fem år, da hun ligesom alle andre havoddere er en ædedolk, der spiser mere end den fede sultan i Hodja fra Pjort. Modsat sultanen er hun i fin form, da hun har en høj forbrænding.

Se også: Den ukendte historie om havoddernes første tid

Det var en stor oplevelse for Jamie at gense Agnes. Jamie Mullins glædede sig over Agnes og Mojoes velbefindende på Den Blå Planet, og hun glædede sig over, at de nu har selskab af Riggs og Dixon.