FN-rapport: 1 million dyre- og plantearter er truet

Dyrepasser Peter Petersen brænder for at bevare flere dyr - også dem som er grå og "kedelige". Video fra januar 2019.

FN-rapport: 1 million dyre- og plantearter er truet

Aldrig før i menneskehedens historie har vi udryddet klodens dyre- og plantearter så hurtigt, som vi gør nu, viser ny FN-rapport. På Den Blå Planet gør vi en indsats for at redde nogle Madagaskar-ciclide-arter fra total udryddelse.

Op mod én million arter er truet af udryddelse. Mange af dem risikerer at være forsvundet inden for få årtier, og der bliver gjort for lidt for at redde dem.

Sådan lyder hovedbudskabet i en 1.800 siders lang rapport fra FN-organisationen Ipbes, som er sat i verden for at dokumentere, hvordan det står til med den globale biodiversitet.

Rapporten er netop udkommet.

Se også: Nyt klimastudie: Havdyr forsvinder hurtigere end landdyr

På Den Blå Planet gør vi en indsats for at redde nogle Madagaskar-ciclide-arter fra total udryddelse. De er sandsynligvis forsvundet fuldstændigt fra naturen, og i akvarieverdenen er der cirka 100 styk tilbage, hvoraf vi har cirka 50 på Den Blå Planet.

Se videoen med dyrepasser Peter Petersen ovenfor.

Vores håb er, at vi får held med at avle flere Madagaskar-ciclider og dele med andre akvarier, sådan at de ekstremt truede fisk en dag kan vende tilbage til Madagaskar, hvor vi håber, at der vil være et habitat igen, som de kan leve i.