Zebrahajungen skifter striberne ud med prikker

Zebrahajungen skifter striberne ud med prikker

Danmarks første zebrahajunge vokser og forandrer sig med fuld fart. Den bliver længere, tykkere, og så får den prikker. Der er også en lille overraskelse på vej.

Mange mennesker synes, at pattedyr er nuttede og søde, når de er små og nyfødte. Hos fisk og hajer er det typisk anderledes, da en “baby-fisk” i mange tilfælde ligner de voksne fisk, og altså ikke har en særlig baby-faktor.

Fra striber til prikker

Hos zebrahajer er der dog stor forskel mellem en unge og en fuldvoksen haj. Når de store zebrahajæg klækker, og en ny haj kommer til verden, så er de sorte med smukke hvide striber, men som tiden går forsvinder både den sorte farve og striberne. Det er en smuk transformation, når striber bliver til prikker. Lige nu er Den Blå Planets zebrahajunge midt i stadiet og har både striber og prikker, hvilket må kunne inspirere enhver modedesigner.

Se også: Den Blå Planet er blevet en zebrahaj rigere

Zebrahajungen følger sin kurve

Det er en stor opgave for dyrepasserne at passe zebrahajungen. Dyrepasser Mia Rasmussen ser til den cirka 10 gange dagligt og fodrer den 3-5 gange, så hun om nogen følger dens udvikling. Som en anden sundhedsplejerske måler og vejer hun hajungen, og ser om den følger sin kurve. Dataene er vigtig for at vide, at den har det godt.

Se også: Zebrahajunger til sundhedsplejerske

I grafen nedenfor kan du se, at zebrahajen er vokset fra 51 gram til 410 gram og fra 24 cm til 49 cm. Den er altså blevet dobbelt så lang, og har fået meget mere sul på kroppen.

Overraskelse: Nyt zebrahajæg fundet i oceantanken

I videoen slutter dyrepasser Mia Rasmussen med at fortælle en glædelig overraskelse. Der er nemlig fundet et nyt zebrahajæg i oceantanken, og så er det altid spændende at se, om det er befrugtet, og om der er liv derinde. Det kan du få svar på i videoen.