Den Blå Planet er lige nu økonomisk i knæ. Vi risikerer desværre stadig at gå konkurs – og dermed at dreje nøglen om til det store akvarium, der rummer mere end 18.000 dyr. Det vil vi for alt i verden undgå, så vi også i fremtiden kan drive et akvarium i verdensklasse, der får børn og voksnes hjerter til at banke for vandets forunderlige liv.
På Den Blå Planet er vi meget ydmyge over den massive støtte, vi har modtaget, men vi er desværre stadig langt fra målet. Chefdyrepasser, Lars Skou Olsen, forklarer, hvad de foreløbige donationer blandt andet bliver brugt på.
Stor havodder-madpakke
Havodderne smelter de flestes hjerter med deres gavtyveblik og bløde pels. Men selv om de ser nuttede ud, så er det havdyr med masser af energi – og uden mad og drikke duer helten ikke. De fire havoddere står for den største del af foderudgiften på Den Blå Planet, der lyder på 100.000 kr. om måneden. Havodderne spiser nemlig 25% af deres kropsvægt hver dag. Hvis vi mennesker skulle hamle op med havoddernes store appetit, skulle vi guffe cirka 350 skiver rugbrød i os – hver dag. Stik den!
Elregning på 8.000.000 kr.
Elmåleren på Den Blå Planet lyser og blinker i døgndrift. Sidst på dagen, når gæsterne er gået hjem, og personalet slukker udstillingslyset, løber elforbruget stadig derudad – og det løber stærkt! Når den årlige elregning dumper ind ad døren, lyder beløbet på 8 mio. kr. I runde tal svarer det til 22.000 kr. i strøm – hver dag. Året rundt. De helt store strømslugere er akvariets vand- og filtreringspumper, der hjælper med at holde dyrenes boliger rene og sygdomme nede. Alt vandet i den fire millioner liter Oceantank med majestætiske hammerhajer kan filtreres på bare én time. Eller med andre ord: 66.000 liter vand pr. minut!
Dyrt salt hjælper korallerne
Hvert år køber vi salt til koralrevsakvariet for 6-700.000 kr. Selvom vores nabo er Øresundet, der indeholder masser af salt, kommer farvandet desværre ikke koralrevet til gode. Saltet i Øresund er ganske enkelt ikke rent nok til de skrøbelige koraller. De er nemlig ekstremt sårbare og sarte overfor udsving i vandkvaliteten, så derfor er kun det bedste salt, der er egnet til koralrevsakvariet. Selvom du drysser dyrt og lækkert Himalayasalt på dit blødkogte æg om morgenen, er det altså ikke noget, korallerne vil bryde sig om.
Læs også: Den Blå Planet opdrætter selv koraller
Hvis du vil støtte dyrene på Den Blå Planet, modtages ethvert bidrag med stor tak:
MobilePay: 435576, noter gerne ”Støt dyrene”
https://denblaaplanet.dk/stoet-dyrene/