Nu kan du igen opleve en grøn muræne i Oceantanken

Nu kan du igen opleve en grøn muræne i Oceantanken

En af vores grønne muræner er flyttet til Oceantanken, hvor den har indtaget et stenrev tæt ved ruden. Flytningen sker med net og balje – og den helt rigtige teknik.

Der bor to grønne muræner på Den Blå Planet, som indtil nu har delt hjem i akvarie 39 sammen med mindre muræner og kuglefisk. Men for at give bedre plads til de andre muræner, og bringe lidt nyt liv til vores største akvarium, har vi flyttet den ene grønne muræne til Oceantanken. Men det er ikke tilfældigt, hvilken en af murænerne, der skal flytte i større bolig.

Oceantanken kræver sin muræne

I de mindre akvarier får murænerne deres mad serveret, men på otte meters dybde og fire millioner liter vand kan dyrepasserne ikke håndfodre den længere. Derfor har dyrepasserne valgt at flytte den muræne, der er længst fremme i skoene, da den vil være mere tilbøjelig til at komme frem fra sit skjul og søge føde. Tidligere har vi haft held med at fodre muræner i Oceantanken fra en gummibåd, og håbet er, at vi på sigt også kan gøre det med den nye muræne også.

Læs også: Den piv-uhyggelige muræne

Styr på sikkerheden

Muræner er stærke dyr, og derfor er det vigtigt at kunne holde den fast under transporten. Man kan se i videoen ovenfor, hvordan dyrepasseren folder nettet om murænen, så den ligger fastspændt. Det er for at sikre, at den ikke får vredet sig fri og skader enten sig selv eller en dyrepasser i sit flugtforsøg. Det grønne dyr har et tandsæt, der ikke er til at spøge med, så selvom muræner ikke har ry for at angribe, er det vigtigt at have styr på sikkerheden.

Dykkes på plads

I håb om at kunne styre, hvor murænen vælger at bo i Oceantanken, dykker vi den ned og placerer den i et stenrev tæt på ruden. Lod vi den bare svømme ned selv, risikerer vi, at den slog sig ned i akvariets fjerneste hjørne, hvor man aldrig ville få øje på den. Og det er trods alt sjovest med en muræne i Oceantanken, hvis man faktisk kan se den. Om vi får held med forsøget, må tiden vise – men indtil videre ser det slimede dyr ud til at have fundet sig til rette tæt på ruden, hvor gæster kan nyde synet af den, når vi åbner igen.