Hærværk i koralrevet

Hærværk i koralrevet

Vi øver bevidst hærværk i koralrevet. Ruderne, der deler akvariet i tre, skal nemlig fjernes, og det gør man med en stor hammer og rigtig meget vold.

Der har været hærværk på Den Blå Planet. Ruderne, der deler koralrevet i tre, er blevet hamret, savet og hakket i stykker af målrettede vandaler. Der er tydeligvis tale om en bevidst handling.

Heldigvis kender vi gerningsmændene, og de har allerede fået ros for deres gode arbejde.

Læs også: Min nabo spiser mit hus

Da koralrevet blev bygget, blev det delt op i tre mindre dele. Planen var, at der skulle være koraller i en del og koralspisende fisk i en anden, men det fungerede aldrig efter hensigten, så vi er i gang med at lave det om, så der er koraller i hele akvariet.

Rigtig meget vold

Når vi har koraller i hele akvariet, giver det ikke længere nogen mening at have en adskillelse, og da den samtidig er meget tids- og mandskabskrævende at rengøre, besluttede vi at lave koralrevet til ét stort akvarium.

Læs også: Koralrevet vokser

Altså skulle ruderne fjernes, og det gør man med værktøj og rigtig meget vold. i videoen herover kan du se, hvordan hamre, brækjern, save, vinkelslibere og god gammeldags muskelkraft bliver taget i brug for at få de genstridige ruder fjernet.

Arret i akvariet

Ruderne er nemlig lavet af plastik og er flere centimeter tykke, så man kan ikke bare slå dem i stykker som en almindelig vinduesrude.

Derfor havde vi også forventet, at det ville tage lang tid at få fjernet ruderne, der sad fast i nogle dybe riller. Faktisk var der sat en hel dag af per rude, men det tog kun en halv, så da dagen var omme, var begge ruder oppe.

Nu begynder oprydningsarbejdet, og dyrepasser Thomas er gået i gang med at lave reoler med døde koraller, som kan skjule arret i akvariet.

Fiskene lærer hurtigt

Når de er klar, bliver de sænket ned, så det ser ud som om, der er én, kontinuerlig bagvæg af koraller, og det vil samtidig skabe flere små grotter, som Nemo, Dory og alle de andre koralrevsfisk kan gemme sig i.

Og fiskene har også allerede lært, at der nu er tale om ét stort akvarium i stedet for tre små. I begyndelsen standsede de stadig op, selv om der ikke var en rude, men allerede efter en dags tid havde de lært, at der var fri adgang til resten af akvariet.

Når oprydningsarbejdet er færdigt, skal der også sættes en bølgemaskine op, så der kommer kunstig strøm i akvariet. Det skaber nemlig endnu bedre og mere naturtro forhold for koraller og fisk, men det ligger lidt længere ude i fremtiden.