Endelig! Danmarks eneste havskildpadde flytter ind på Den Blå Planet

Endelig! Danmarks eneste havskildpadde flytter ind på Den Blå Planet

På Den Blå Planet er beboerantallet netop blevet udvidet med endnu et dyr. I dag flytter en havskildpadde med en kampvægt på 60 kilo nemlig ind i sit nye hjem i fire millioner liter vand og får bl.a. glubske hammerhajer og giftige ørnerokker som nye naboer. Danmarks nationale akvarium er det eneste sted i landet, hvor arten kan opleves.

Havskildpadder er imponerende i både størrelse og elegance, og med deres bløde bevægelser flyver de nærmest gennem vandet. Havskildpadden, som i dag flytter ind i Oceantanken, har været i karantæne i flere uger, og Den Blå Planets dyrlæge har holdt særligt godt øje med den. Artens navn er uægte karette, der er den største havskildpaddeart med hårdt skjold. Den er udklækket og opvokset i et fransk akvarium, er seks år gammel og kan leve i årtier.

Fakta
• Navn: Uægte karette

• Videnskabeligt navn: Caretta caretta

• Vægt: op til 170 kg. Den nye vejer allerede ca. 60 kg

• Opvækst: Klækket fra æg og opvokset i et fransk akvarium

• Udbredelse: Uægte karatte lever i subtropiske og tempererede områder (Wallace et al. 2010).

Havskildpadden er et helt særlig dyr
Havskildpadder har været i havet i millioner år, længe før der kom mennesker, og de udgør en særlig rolle. De passer og plejer koralrevene, de sørger indirekte for at der kommer flere fisk og set fra et turistperspektiv er de ekstrem populære ved dykkerdestinationer rundt omkring i de meste af verden.

Se også: 10 ting du (måske) ikke vidste om havskildpadder

Den Blå Planet hjælper havskildpadder i Kenya

Den Blå Planet er en proaktiv naturambassadør og arbejder for at bevare truede arter gennem forskning og avl samt støtte til naturbevarelsesprojekter. Et af de projekter er Kenya Turtle Rescue Center, som Den Blå Planet har været med til at etablere. Centret redder havskildpadder, der ender i fiskenet og har risiko for at dø. Der er allerede positive nyheder fra rehabiliteringscenteret: De første skildpadder er reddet og sat ud i havet igen.

Links:
Kenya Turtle Rescue Center
5 trusler mod havskildpadder
Havskildpadder og den indbyggede GPS
En verden uden havskildpadder