Dyrepasserdrømmen som gik i opfyldelse

Dyrepasserdrømmen som gik i opfyldelse

Mathias Skov har drømt om at være dyrepasser siden han var 5 år gammel - drømmen brast aldrig og i dag sørger han for hammerhajer, rokker og andre havdyrs ve og vel.

I vinterferien inviterer Den Blå Planet alle gæster til at komme tættere på dyrepassernes dagligdag. Her kan du møde Mathias og hans kollegaer, som hver dag er omgivet af syv millioner liter vand og tusindvis af fisk og havdyr. Hver dyrepasser har en unik historie om, hvorfor de er blevet dyrepasser på Nordeuropas største akvarie.

Se programmet for vinterferien

Ville hellere være ”vandmand” end landmand

Dyrepasser Mathias Skov har aldrig sat næsen op mod at blive professionel fodboldspiller eller politimand. Hans glæde til dyr oversteg alle andre drømme og efter at have flirtet med tanken om at blive landmand, faldt han pladask for havdyrene, da han begyndte at arbejde på Danmarks Akvarium – snart var han fast besluttet på, at han skulle være “vandmand” og ikke landmand.

Mathias’ vigtigste opgave er at sørge for, at dyrene har det godt, hvorfor han altid er obs på dyrenes ve og vel. Ligesom gæsterne bliver Mathias begejstret over at se havdyrene i akvarierne, men han ser nok ind i akvariet på en anden måde end de fleste. Han scanner dyrenes adfærd og ser om nogle opfører sig anderledes – og endelig tjekker han om udsmykningen står snorlige.

Følg dyrepasserne på Instagram

Gode kollegaer gør forskellen

Dyrene er grundlaget for hans arbejde, men de er ikke alt, som han holder af i jobbet som dyrepasser.  Samarbejdet med hans kollegaer både på Den Blå Planet og i andre akvarier og zoologiske haver er med til at løfte hans arbejdsdag.