Nytårshilsen fra direktøren

Nytårshilsen fra direktøren

Af Jon Diderichsen
Direktør for Den Blå Planet

 

 

 

 

 

Godt nytår!

Den Blå Planet, Danmarks Akvarium har meget at være taknemmelige over. Selvom 2020 har været et ekstremt vanskeligt år for os pga. de 100 dage, vi har været pålagt lukket, så fandt 301.750 gæster alligevel vejen forbi på de åbne dage. Det er ca. 250.000 færre gæster end på et normalt år, men vi værdsætter højt de besøgende, vi trods pandemien har haft.

Tusind tak til de mere end 11.000 private personer, som støttede vores Corona-indsamling til at hjælpe vores dyr. Og til de mange fonde, foreninger, virksomheder og statens hjælpepakker, der har hjulpet os med at klare os igennem 2020. Alles bidrag har haft stor betydning for os både økonomisk og moralsk. Som en stor indendørs turistattraktion i København, med mere end 60% internationale turister som vores gæster, sætter vi normalt en ære i at kunne klare os selv, men Corona-pandemien har betydet, at vi har måttet bede om hjælp.

Stor tak til personalet, som trods vanskelige tider, har holdt både arbejdsindsats og humør højt og hurtigt har tilpasset sig ’the new normal’ med time-slot billetsalg, ny audioguide formidlingsplatform og tilpasning til de mange forskellige Corona-restriktioner.

Trods de vanskelige tider er det alligevel lykkedes os at udvikle vores næste store særudstilling ’Havet for længe siden’. En udstilling der fortæller verdens ældste og vigtigste historie – den fascinerende historie om livets opståen. En udstilling på internationalt niveau, der som planlagt stod klar til åbning d.16. december. Vi havde glædet os til åbningen af denne udstilling, men det må desværre vente til vi får lov til at genåbne. I kan få en lille forsmag på den fantastiske udstilling her.

Rigtig godt nytår – vi glæder os til at byde jer velkommen på Den Blå Planet, Danmarks Akvarium, lige så snart vi får tilladelse til at genåbne.

Bedste hilsner

Jon Diderichsen