Årets 5 mest læste nyheder på denblaaplanet.dk

Årets 5 mest læste nyheder på denblaaplanet.dk

Året er ved at gå på hæld, og vi har set på de fem mest læste historier i 2016.

5. 95% vand og 5% mand

VandmandPå en femteplads over mest læste artikler på Den Blå Planet møder vi en historie om den forunderlige vandmand, som har meget få ligheder med mennesket. Fx har den ingen hjerne og så formerer den sig også væsentlig anderledes, hvilket du i artiklen kan se en lille video om.

4. Fru klovnfisk dominerer fortet

KlovnfiskI året hvor Find Dory var på plakaten alle vegne var det alligevel historien om klovnfisken, som blev kendt i filmen Find Nemo, der kom ind på en fjerdeplads over mest læste artikler på denblaaplanet.dk. I artiklen bliver der redegjort for den overraskende arbejdsfordeling, som er mellem kønnene hos klovnfiskene. Læs artiklen om fru klovfisk.

3. Tre års jordomrejser under havets overflade

HammerhajDen 21. marts kunne Den Blå Planet fejre sin 3 års fødselsdag. I et tilbageblik blev der i en artikel set på, hvor langt hammerhajerne cirka har svømmet i sin tid i Oceanet og hvor mange liter vand, som der er blevet renset. Få svarene og se flere fun facts i artiklen.

2. Rekord i hajangreb

Hvid haj2015 slog desværre en kedelig rekord for hajangreb i verden. I artiklen ser vi nærmere på tallene og spørger, skal vi frygte hajerne mere? Svaret er nej. Læs hvorfor.

1. Strandede kaskelothvalers maver er fulde af plastik

Sperm whale off Sri LankaDen mest læste historie i 2016 havde desværre en kedelig baggrund. I januar 2016 strandede en kaskelothval lige syd for grænsen. Obduktionen viste desværre, at dens mave var fuld af plastikaffald. På Den Blå Planet ville vi ønske, at havmiljøet var så godt, at vi kun skulle skrive fascinationshistorie, men desværre er virkeligheden, at havene er truet fra mange sider. Herunder ikke mindst ift. plastik i verdenshavene, hvilket vi fortsat vil have fokus på i 2017. Læs historien om den strandede kaskelothval.