World Ocean Summit: Det er tid til handling

World Ocean Summit: Det er tid til handling

Den Blå Planets fortæller Naja Bertolt Jensen har været til World Ocean Summit, og konklusionen er klar: Tiden for snak er ovre. Tiden for handling er nu.

Tiden for snak er ovre. Tiden for handling er nu.

Det var den klare konklusion fra World Ocean Summit 2017, der blev afholdt på Bali i slutningen af februar. Fra Den Blå Planet deltog Naja Bertolt Jensen, der til daglig er fortæller. I videoen kan du se hendes resume af, hvad der skete på konferencen.

Bred interesse for ændringer

World Ocean Summit 2017 blev arrangeret af The Economist og var fjerde i rækken af havkonferencer med deltagelse af ministre fra fiskeriministerier fra store fiskenationer som Indonesien, Portugal og Mexico, repræsentanter fra store økonomiske interesser som Dell og Credit Suisse samt NGO’er fra hele verden.

Læs også: Ildsjæle redder havskildpadder

I år gjaldt det blandt andet Boyan Slat fra The Ocean Cleanup og Adam Grenier, kendt fra serien Entourage, fra The Lonely Whale Foundation, så der er bred interesse for at ændre udviklingen.

Noas ark for koraller

Der var fokus på handling, for problemerne hober sig op. Eksempelvis vil 90 procent af alle verdens koralrev være udryddet allerede i 2050, hvis den nuværende tendens fortsætter – og det er muligvis allerede for sent at gøre noget.

Læs også: Hvorfor er Great Barrier Reef ved at uddø?

Derfor arbejder 50 Reefs Initiative på at finde de 10 procent af koralrevene, vi kan nå at redde for på den måde at skabe en slags Noas Ark for koraller. Derved vil man have mulighed for at genopbygge koralrevene, når vi får vendt udviklingen.

Du kan også gøre en forskel

Tiden er med andre ord ikke på vores side. Det er nu, der skal sættes handling bag ordene.

Læs også: Det kan du selv gøre

Du kan også være med til at gøre en forskel for havet, for som Ove Hoegh-Guldberg sagde det under konferencen:

“Hvis vi gør ingenting, mister vi alting.”

Støt kampen for et hav uden plastik