Sådan bliver du havfrue

Sådan bliver du havfrue

Det er ikke svært at blive en havfrue eller en havmand. Øv dig i at dykke i havet eller i svømmehalen og fokusér på din vejrtrækning. Havfruehaler kan købes.

Man skal kravle før man kan gå, og man skal svømme, før man kan dykke. Når du mestrer at dykke, er der ikke meget, der skiller dig fra en havfrue eller en havmand.

Havfruen på Den Blå Planet Karin Prehst Lund Madsen har altid været som en fisk i vandet, og drømmen om at blive havfrue var ikke fjern. I dag er hun havfrue, når hun en gang om måneden springer i den store oceantank og fremviser showet “Havfruen – fakta om myten”.

Om Havfruen Karin

Når dagene ikke står på havfrueshow, træning og fridykning er Karin aktiv i alverdens projekter. Hun er teateruddannet og har stået for udviklingen af Den Blå Planets børneunivers omkring de to maskotter Hammerhajen Hik og Havodderen Plaske.

Karin holder det ikke hemmeligt, hvordan man bliver havfrue. Tværtimod. Hun deler glædeligt ud af sin erfaring til drenge, piger, børn og voksne.

Lær at holde vejret

Du kan allerede begynde at træne til havfrue hjemme på sofaen. I begyndelsen handler det om, at kunne slappe af under afslappede forhold. Senere handler det om at slappe af, når det er svært. Man skal opbygge en mental og fysisk CO2 tolerance, der gør, at man trods udfordringer og en krop der giver kraftige signaler, bliver ved med at holde fast i afslapningen og roen.

Se også: Sådan blev Karin havfrue

Der findes mange guides på internettet om at lære at fridykke og holde vejret. Husk at hvis du presser dig selv, så skal du træne under sikre forhold.

Halen på historien

Efterhånden som det er blevet populært at lege havfrue, er der kommet et stort udvalg af havfruehaler. I begyndelsen kan man sagtens øve sig med en, der er hjemmelavet af stof, men når man bliver bidt af det, kan man ønske sig en hale i silicone. Karin var så heldig, at få en flot havfruehale i gave af sin kæreste. Den er lavet i et flot materiale, der kaldes dragonskin, og det er den hale, du kan se, når Karin optræder på Den Blå Planet.