Sådan blev Karin havfrue

Sådan blev Karin havfrue

Lige siden Karin Prehst Lund Madsen var en lille pige, har hun drømt om at blive en havfrue. Efter at have fået en særlig gave af hendes kæreste blev drømmen til virkelighed på Den Blå Planet.

Siden Karin kunne kravle har hun søgt mod havet. Og glæden er ikke blevet mindre med alderen, tværtimod. Gennem træning og leg har hun lært at fridykke og kan i dag holde vejret så længe, at det kan få selv hammerhajerne til at gispe, sådan næsten da.

Se også: Havfruen – fakta om myten

Om Havfruen Karin

Når dagene ikke står på havfrueshow, træning og fridykning er Karin aktiv i alverdens projekter. Hun er teateruddannet og har stået for udviklingen af Den Blå Planets børneunivers omkring de to maskotter Hammerhajen Hik og Havodderen Plaske.

En særlig kærestegave

Hvad giver man den man elsker? Hvor nogle fx vælger at give smykker, valgte Karins kæreste en alternativ gave, nemlig en havfruehale. Karins lyst til endelig at kombinere fridykning med en havfruehale var stor, og der gik ikke langt tid, før Karin kom i vandet og øvede sig i at være havfrue. Og da Karin i forvejen arbejdede med flere projekter på Den Blå Planet, var det oplagt, at vise og fortælle historien om den mytiske havfrue for gæsterne.

Se også: Havfrue: Virkeligheden er større end fantasien

Karin begyndte at træne i Oceanet, hvor hammerhajerne og rokker bor side om side med barser og guitarfisk. Samtidig gik Den Blå Planets fortællerteam i gang med at undersøge de mange spændende sagn om havfruer. Resultatet blev showet “Havfruen – fakta om myten”, som kan ses en gang om måneden.