Kæmpe gennemsigtig geléboble fundet, men hvad er det?

Video kreditering: Vimeo/Luftu Tannover

Kæmpe gennemsigtig geléboble fundet, men hvad er det?

Nogle dykkere har gjort sig et yderst sjældent fund

Mange dykkere har været tæt på majestætiske mantarokker og gigantiske hvalhajer, men den 9. juli 2015 fik nogle dykkere en oplevelse, som kun meget få har haft. De oplevede et fantastisk naturfænomen. De vidste bare ikke, hvad det var.

22 meter nede i havet ud fra Tyrkiets kyst finder de heldige dykkere en stor gelémasse, der er lige så stor som en bil. Den 4 meter store masse er gennemsigtig, ja næsten usynlig.

Men hvad er det?

Dykkerne ved det ikke.

En af dykkerne Lutfu Tanriover fortæller, at han følte en blanding af både spænding og frygt, da de nærmede sig den mystiske boble.

Heldigvis filmer dykkerne geléboblen og deler den online. Måske nogle kan forklare, hvad de har oplevet.

Ekspert Dr. Michael Vecchione fra det naturhistoriske museum i Washington synes kæmpekuglen ligner en fantastisk samling af blæksprutteæg.

En ret stor samling. Ja faktisk mener han, at der i den gennemsigtige masse befinder sig cirka en million æg, og det er den største masse, han nogensinde har set. Overlevelsesprocenten i sådan en masse vurderes dog til at være lav.

Hvilken brilliant blæksprutteart står bag?

Det ved Dr. Vecchione ikke præcis, men hans gæt er, at det er en blæksprutteart med det fine navn Ommastrephes bartramii. Disse dyr kan vokse til imponerende 1,5 meter i længden, men hvad der også er ret sejt er, at blæksprutten kan svæve. I hvert fald i et stykke tid. De har nemlig en slags transformersagtige evner, hvor de kan transformere deres fangearme til en slags vinger.

Der er meget sjældent, at dykkere gør sig sådanne fund, så hvis du en dag ser en stor gennemsigtig masse i havet, så er du næsten mere heldig end Fætter Højben.