Jul på Den Blå Planet

Jul på Den Blå Planet

December drøner derud af og julehyggen begynder for alvor at sprede sig

Kort før den 1. december tændte vi for den fine udendørs julebelysning, så hele december er Den Blå Planet lyst flot op i julerød. Vi har naturligvis sørget for at lyset automatisk slukker ud på aftenen, så vores elregning ikke går amok 😊 Indendørs har vi også pyntet op og vores nye Café Plankton serverer i hele december lækre norske juleklejner, dejlig gløgg og økologiske æbleskiver med sødt.

Vores husmaskot Hik inviterer på juleskattejagt hver dag i december. Alle børn får udleveret et skattekort i indgangen og så går den vilde skattejagt ellers rundt i akvariet. Hik har nemlig gemt 5 små Hik-bamser med nissehuer rundt omkring på Den Blå Planet. Finder man dem alle sammen, så gælder det blot om at aflevere det udfyldte skattekort, og så er man med i lodtrækningen om et årskort. Vi finder en ny vinder hver uge i hele december. Vinderen får direkte besked.

Oceantanken slibes frem til d. 19. december

I sidste nyhedsbrev fortalte vi jer om vores fantastiske slibehold fra Portugal, der er i gang med at slibe den tykke rude ind til Oceantanken. Det er godt i gang, og det er et spændende arbejde at følge med i. De er i gang med arbejdet frem til d. 19. december, og som I kan se på billedet herunder, har de taget julestemningen med.

Kom ud og kig – det er et fascinerende arbejde, teamet fra Portugal har gang i, det består af professionelle dykkere, der er eksperter i at slibe store akvarier, og de er ikke til gene for livet i akvarierne.

Juleferien på Den Blå Planet

I juleferien udvider vi vores åbningstider. Fra d. 20. december 2022 frem til og med d. 1. januar 2023, har vi åbent:

Hver dag: Fra kl. 10:00 til kl. 21:00 (undtagen d. 24.12 og d.31.12 lukker vi kl. 14, så alle kan nå hjem i god tid til juleaften)

Hvis du har fået nok af julemad og decembertravlhed, hvis børnene sidder lidt for meget med iPad’en og alle trænger til lidt spændende ”brain food”, så er det måske en idé at tage på besøg hos os på Den Blå Planet, hvor hele familien med god samvittighed kan tage en pause fra julens festivitas og få ladet batterierne op med spændende og lærerige oplevelser med fisk og dyr i det store akvarium. Vi byder bl.a. blækspruttedissektioner, hvor man bliver klogere på, hvorfor nogle blæksprutter har 10 arme, en hula-hop-formet hjerne og hele 3 hjerter! Det er oplagt at lave dissektionerne, da blæksprutterne i forvejen bliver brugt som føde til mange af vores andre dyr. Så kig endelig forbi og bliv klogere på et af verdens mærkeligste dyr.

I julen, finder vi også vores krible-krable-vogn frem, hvor man kommer helt tæt på både de kravlende og hoppende insekter af alle arter, og om aftenen griber vi lommelygterne, når vores fortællere inviterer på en spændende gåtur i mørket på Junglestien i Regnskoven. Hjælp med at spotte vores dovendyr og de mange forskellige fugle og dyr, som den smukke Regnskov gemmer på.

Jul i Café Plankton

I hele juleferien sørger vores nye Café Plankton sørger for en lækker ”julesandwich med confiteret and”, der er vores bud på et alternativ til den klassiske, danske julemad.

Sandwichen består af en økologisk bolle fra Jalm&B smurt med hjemmelavet chilimayonnaise og med herligt fyld af confiteret and med friteret grønkål, frisksnittet rødkål, hjemmelavet æblekompot og hjemmesyltede tranebær.

Pris kr. 159,-

Julesandwichen serveres fra d. 19. december. Du finder hele vores menu her.

Hvis du køber et måltid i Café Plankton efter kl. 17.00, får du en hemmelig tur over Oceantanken med i købet

Når du køber et måltid i Plankton i juleferien, får du udleveret en voucher, som du kan indløse mellem kl. 18:00 og 20:00 ved det tropiske rørebassin hver dag. Her får du en helt unik tur ”behind the scenes” over Oceantanken. Hvem har ikke lyst til det?

Læs mere om juleferien på Den Blå Planet her.

Med ønsket om en glædelig jul fra både dyr og mennesker på Den Blå Planet