Tusind tak for et rigtigt godt 2022

Vi håber, at I alle fik afsluttet året på bedste vis med mange gode minder fra året, der er gået. Herude på Den Blå Planet, Danmarks Akvarium ser vi også tilbage på et år med mange oplevelser og masser af glade gæster.

Vi sluttede året af på bedste vis, da mange valgte at besøge os i dagene mellem jul og nytår. Vi havde fuldt program med blækspruttedissektioner, fodringer og fortællinger, og vi
kørte vores kriblekrable-vogn frem og inviterede på ture bag facaden og på jungletur i mørket.

Jazzaften d. 9. januar

Allerede nu på mandag d. 9. januar klokken 19:00, kan du opleve jazz i Café Plankton. Det er jazz-trioen Blonde Bass, der spiller. Trioen spiller et mix af swingende standarder, funky originalnumre og acapella ballader, og består af Kristin Korb, Ida Hvid og Helle Marstrand.

Som akkompagnement til jazz’en, serverer Café Plankton en helt særlig jazz-menu. Denne gang er der krydret oksegullasch med ris og sprød salat a part, på menuen.
Maden kan bestilles fra kl. 17:00 og prisen er: 179,- kr.

Vær opmærksom på, at bordreservation ikke er mulig – så kom i god tid 😊

 

Havfrueshow lørdag d. 7. januar

Årets første havfrueshow i den store flotte Oceantank finder sted på lørdag den 7. januar kl. 14.00 🧜‍♀️
  
Vidste du, at man siger om havfruer, at de overjordiske væsener har hjemsøgt søfarende i mange tusind år. Måske kender du det græske oldtidssagn om Odysseus, der lod sig binde til masten for ikke at blive tiltrukket af de skønne sireners/havfruers sang. Men de færreste er bekendt med en lille note i opdagelsesrejsende, Columbus’ logbog fra 1493, der fortæller om hans møde med tre knap så skønne ’havfruer’.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til vores havfruevers, hvor vi fortæller om rejsen ind i verdenshavenes sagnomspundne historie om jagten på sandheden om havfruen.

Husk at bestille billet på forhånd – så du er sikret plads.
Køb din billet her.

Videoer fra Den Blå Planet på sociale medier

På Facebook og Instagram har vi i december prøvet et nyt formidlingsformat af. Det er små korte videoer, hvor vi fortæller en historie fra dyrene og fiskenes hverdag på Den Blå Planet.

I december delte vi bl.a. en video med vores søhestepar, hvor hunnen overfører sine æg til hannens rugesæk. Søhestene bevæger sig rundt og det ligner en smuk dans. Vi mennesker har altid været fascineret af søhestenes smukke former. Desværre mistede søhesteparret æggene i forsøget på at overføre dem, men det er naturens gang og sker ofte – vi er bare glade for at det lykkedes dyrepasseren at filme dansen. og nu må de prøve igen – lige som det så ofte sker andre steder i naturen.

De små videoer klarer sig rigtigt godt – dejlig at vores følgere tager så godt imod den type formidling. Skriv endelig til os, hvis I har idéer til hvad I gerne vil vide mere om, så kan det være at vi kan lave en video om det.

Se nogle eksempler på de korte videoer her.

Vi glæder os til at se jer herude til mange gode oplevelser i 2023😃