November nyhedsbrev

November nyhedsbrev

November går på hæld og julemåneden nærmer sig. Efter en lang sommer og et travlt efterår med masser af aktiviteter, ser vi nu frem mod et par stille og rolige måneder. December er altid hyggelig herude på akvariet, her er masser af plads og vores formidlere og dyrepassere har god tid til at fortælle alle gæster om vores mange dyr og vandmiljøer.


For at komme i den helt rigtige julestemning, er vores tekniske afdeling i gang med at ændre vores udendørs belysning på planeten til julerød. Det glæder vi os til at vise frem i hele december. Bare så I ikke tror, at vi frådser med strømmen, så har vi allerede optimeret lyssætningen på planeten, så den automatisk slukker ud på aftenen.
Vi er i gang med at planlægge et spændende program for juleferien, vi holder nemlig åbent til kl. 21.00 hver dag fra den 20. december frem til den 1. januar. Undtagen juleaften den 24. december og nytårsaften den 31. december, hvor vi lukker kl. 14.00 – så alle kan nå hjem og fejre jul og nytår.

 

Vores nye Café Plankton serverer selvfølgelig både julegløgg, æbleskiver og andre lækkerier i hele december.

 

I får programmet for juleferien med alle detaljer i næste nyhedsbrev🎄🎄
Regnskoven og Junglestien
Under tvangsnedlukningen i forbindelse med pandemien, byggede vores dygtige driftsfolk en fantastisk junglesti midt inde i den tropiske regnskov. Selvom der allerede var masser af kæmpe store planter og træer, vand, fisk, fugle og eksotiske dyr i regnskoven, så ønskede vi at etablere en tættere kontakt mellem vores gæster og selve regnskovsmiljøet. Det var ikke nok at gæsterne kunne betragte livet i regnskoven ude fra, vi ville gerne have dem helt ind blandt træerne, de store eksotiske planter og så tæt på dyrene som muligt. Løsningen blev den flotte og spændende Junglesti, der nu bugter sig tværs igennem hele Regnskoven.
Vores gæster har taget rigtigt godt i mod Junglestien og i løbet af de sidste måneder, er der bl.a. flyttet et dovendyr ind oppe i toppen af regnskoven, 4 rødfodede skovskildpadder, som har deres helt egen indhegning, ligesom det har vrimlet med smukke sommerfugle i løbet af den varme sommer. Regnskoven er også hjemsted for vores to Victoria Kronduer, Victor og Victoria, der spankulerer rundt i al deres flotte fjerdragt mellem gæsterne. Man kan vælge at gå hurtigt gennem Regnskoven ad Junglestien, men man kan også gå lige så stille gennem det fugtigt varme tropiske miljø og undervejs forsøge at få øje på alle de forskellige dyr, der gemmer sig overalt.
Vi håber du har lyst til et besøg i Regnskoven næste gang, du er herude.

Besøg af portugisiske akvarie-slibere

Oceantanken er en af vores signatur-attraktioner. Den store tank med de mange store hajer og rokker er et betagende syn for alle, der kommer forbi eller sætter sig på pladserne foran. Men nu er det blevet tid til at pudse eller rettere slibe den tykke rude i tanken. Til at hjælpe os med det, har vi lige nu besøg af et slibehold fra den portugisiske virksomhed, TechAquarium. Folkene fra TechAquarium ankom d. 24. november, og arbejder ved Oceantanken frem til d. 19. december. Holdet består af professionelle dykkere, der er eksperter i at slibe store akvarieruder, så det ikke er til gene for livet i akvarierne.

Kom og se dem in action frem til d. 19. december.

Havfrueshow den 3. december

Nu vi er ved Oceantanken, så husk vores traditionsrige havfrueshow lørdag den 3. december kl. 14.00, hvor vores faste havfrue viser sine evner ud i fridykning- og svømning med finne og uden dykkerbriller. Vores havfrue Karin kan faktisk opholde sig under vandet i ca. 4 minutter, men når hun samtidig skal svømme graciøst rundt og vinke til tilskuerne, så er hun “kun” under vandet i ca. 2 minutter.

Der er altid rift om pladserne til showet, så hvis du vil sikre dig en plads, så kom endelig i god tid.
Vi glæder os til at se jer her ude.