Jubii! Den Blå Planet har fået havskildpadder

Jubii! Den Blå Planet har fået havskildpadder

Den Blå Planet har, som det eneste sted i Danmark, fået havskildpadder, og allerede nu kan gæsterne få et smugkig på de fantastiske dyr i deres karantænebassin bag Koralrevet.

Havskildpadder er imponerende i både størrelse og elegance, og med deres bløde bevægelser i vandet er de en fryd for øjet. De er noget helt særligt, og netop derfor har Den Blå Planet i årevis kæmpet for at få havskildpadder til Kastrup. I dag er det endelig lykkedes til stor begejstring for både personale og de gæster, der allerede har fået et smugkig til de imponerende krybdyr.

Fakta
• Navn: Uægte karette

• Videnskabeligt navn: Caretta caretta

• Vægt: op til 170 kg. De nye vejer allerede ca. 60 kg

• Opvækst: Klækket fra æg og opvokset i et fransk akvarium

• Udbredelse: Uægte karatte lever i subtropiske og tempererede områder (Wallace et al. 2010).

Lige nu er havskildpadderne i karantæne i et akvarium bag koralrevet, hvor man kan få et glimt til dem, når de nysgerrigt svømmer hen til ruden. I karantænebassinet holder dyrepasser og dyrlæge særligt godt øje med dem og er opmærksomme på, om de har det godt, og spiser som de skal mv. Hvis alt går vel, bliver de om en måneds tid lukket ud i Oceantanken, hvor man rigtigt kan nyde synet af de store padder side om side med hammerhajer og ørnerokker.

Uægte Karette

De to store havskildpadder, som er udklækket og opvokset i et fransk akvarium, er af arten uægte karette, der er den største havskildpaddeart med hårdt skjold. De er 6 år gamle og har allerede en kampvægt på omkring 60 kg og er godt en meter lange. Uægte karetteskildpadder kan leve i årtier, så vi håber, at de nytilkomne havskildpadder kan være på Den Blå Planet i mange år.

Se også: Den Blå Planet hjælper havskilpadder i Kenya

Dyrlægen kommer på arbejde

Den Blå Planet har også valgt at modtage to havskildpadder af arten olivenfarvet ridleyskildpadde, der er reddet fra naturen, fordi de er syge. De kan bl.a. ikke dykke. Dyrlæge Kasper Jørgensen er allerede gået i gang med at undersøge skildpadderne og prøve at finde ud af, hvad der er galt med dem. Håbet er naturligvis at kurere dem, men vi ved ikke, hvor syge de er, og om det kan lade sig gøre at hjælpe dem. De olivenfarvede ridleyskildpadder er også i karantæne og kan ikke ses af gæsterne.

Havskildpadder tilbage på Danmarks Akvarium

Selvom det er første gang, der er havskildpadder på Den Blå Planet, er dyret ikke fremmed for dyrepasserne. Inden Danmarks Akvarium rykkede i større rammer under navnet Den Blå Planet, havde akvariet flere forskellige slags havskildpadder af flere omgange. Dyrepasserne har derfor erfaring med de smukke dyr, og er spændte på at se dem komme i den store Oceantank, hvor deres majestætiske udseende rigtig kommer til sin ret.