Havslange - Stenfisk 1-0

Fotokreditering: Rick Trippe

Havslange - Stenfisk 1-0

Heldig harpunfisker fotograferer slag mellem 2 ekstremt giftige arter: havslange og stenfisk.

Rick Trippe, en dygtig australsk harpunfisker dykkede forleden ved et 70 år gammelt vrag ved Darwin Harbour. Pludselig ser han noget sensationelt. To dødbringende og yderst giftige havdyr er låst i en kamp for deres liv.

Havslange

Stenfisken har godt fat i havslangen og vice versa. Fotokreditering: Rick Trippe

Det ene havddyr var stenfisken, som er en af de mest giftige havdyr i verden, som du også kan se på Den Blå Planet. Normalt er det ikke rart at blive forgiftet, men efter sigende skulle en giftoverførsel fra en stenfisk til et menneske være det værste af det værste. Fortvivlede ofre for dens stik har tigget og bedt læger om at amputere berøringstedet. Får man ikke behandling, kan man forvente chok, lammelse, vævsdød og død. Behandling inden for to timer kan dog forhindre et dødsfald.

Det andet dyr var en havslange, som du også kan se på Den Blå Planet, dog en anden art end den som kæmpede med stenfisken.

2BD10CA000000578-0-image-a-19_1440979819615

Under normale omstændigheder er havslanger ikke aggressive; man kan svømme og betragte dem, så længe man ikke forsøger at fange dem eller på anden måde forstyrrer dem

Ekstemt giftige havslanger indtager Den Blå Planet

Havslangen 2BD10D3C00000578-0-image-a-18_1440979799261og stenfisken var i en låst situation, hvor de begge havde et godt bid i hinanden og ikke vil slippe.

Låst i dette et dødvande, besluttede Rick Trippe at tage sagen i sine egne hænder og trak de to havdyr fra hinanden. En aktion, som ikke kan anbefales at gøre hjemme i stuen, da det er en ekstrem risikabel handling

I sidste ende klarede stenfisken ikke havslanges voldsomme bid. Havslangen skulle efter sigende have det godt efter omstændighederne.

Læs om Den Blå Planets havslangeekspedition.