Blæksprutter er meget forskellige, og den nyest ankomne stillehavsblæksprutte virker til at være en nysgerrig en af slagsen. Et personlighedstræk der blev meget tydeligt, da dyrepasser Rasmus var oppe og hilse på bløddyret en morgen – blæksprutten var nemlig ikke meget for at lade ham gå, da den først havde fået fat.
En armlægningskonkurrence man ville tabe med tiden
Blæksprutten i akvariet er ikke fuldvoksen endnu, men en voksen stillehavsblæksprutte kan løfte mindst 15 kg. med en enkelt sugekop. Med over 200 sugekopper per arm og otte arme i alt, kræver det kun lidt simpel hovedregning at forestille sig, hvor stærk sådan en er.
Den lille blæksprutte er ikke nær så stærk som en fuldvoksen sprutte, men som man kan se på videoen ovenfor, er den alligevel i stand til at holde godt fast på dyrepasser Rasmus, der som man måske kan fornemme, kun synes det er hyggeligt, selvom han kæmper lidt med at komme fri.
Smager sig frem
Blæksprutter smager med sine sugekopper, og kan derfor smage på noget eller nogen bare ved at røre med armene, og det er blandt andet sådan, vores blæksprutte genkender sine dyrepassere. Blæksprutten kan altså godt smage, at dyrepasseren ikke er en krabbe, og selvom Rasmus beder blæksprutten om ikke at spise ham, så er han ikke ligefrem på menuen. Blæksprutter spiser hovedsageligt krebs- og skaldyr og er særligt glad for krabber.
En god relation er vigtig
Sprutten er ny i akvariet, men der ser allerede ud til at være en god relation mellem dyr og dyrepasser – og det kunne ikke være meget bedre. Når blæksprutten er tryg ved dyrepasserne, er den både nemmere at vise frem, men vi vil også nemmere kunne tilse den, hvis den skulle blive syg.
Den tætte kontakt giver derudover mulighed for at aktivere blæksprutten med diverse udfordringer, som de kloge dyr har brug for, hvis de ikke skal begynde at kede sig og finde på narrestreger.