Velkommen til Havet for længe siden

”Havet for længe siden” er en særudstilling om havets historie og fortidens mest spektakulære havdyr. Tag med på en undersøisk tidsrejse og kom helt tæt på fortidens giganter. Mød fx den skalbærende blæksprutte på størrelse med en varevogn og den 11 meter lange megalodon – hvidhajens forfader.

Længe før, der var mennesker på Jorden, myldrede havene med liv. Fra gigantiske havøgler til bizarre skabninger, der ikke minder om noget, vi kender i dag.

Særudstillingen “Havet for Længe siden” tager dig med på en undersøisk tidsrejse med udgangspunkt i modeller af fortidens mest spektakulære havdyr. Modellerne er i fuld størrelse og repræsenterer et udpluk af de mest betydningsfulde dyr i havets over 550 millioner år lange historie. Fra gigantiske skalbærende blæksprutter på størrelse med varevogne til den 11 meter lange megalodon – hvidhajens forfader.


Livet før os

Fortidens hav fortæller en fascinerende historie om livets opståen og om dengang, dine forfædre kravlede op af vandet og flyttede på land. Havets historie er nemlig også din historie. Samtidig er den en fortælling om voldsomme ændringer i klima og miljø og dets betydning for arters overlevelse.

Nutidens oceaner er en afspejling af 550 millioner års imponerende historie; en historie om den natur, der omgiver os, og som vi lever i lige nu. Selv vores egne kroppe gemmer denne historie og afslører vores slægtskab med fiskene, der gik på land.

Med særudstillingen ’Havet for længe siden’ sætter vi fokus på havets vigtige rolle som livsskabende miljø og beskriver havets historie – fra livets begyndelse til den dag i dag.

Velkommen til havet som du aldrig har set det før.

Læs mere om Havet for længe siden