Konæserokkerne får egen buffet

Konæserokkerne får egen buffet

Det kan være en hektisk omgang at håndfodre og holde styr på Oceantankens rokker. Derfor har dyrepasserne bygget en kasse, hvor konæserokkerne selv kan svømme ind og spise. Det giver en rolig fodring for både konæser, dyrepassere og de andre rokker, der trives bedre med lidt madro.

Når det er fodringstid for Oceantankens rokker, er der meget at holde styr på for dyrepasserne, da både ørnerokkerne, konæserokkerne og leopardpiskerokkerne håndfodres.

For selvom de elegante rokker måske ligner hinanden, så kan dyrepasserne kende forskel og ved præcis, hvor meget mad hver enkelt rokke skal have. At håndfodre rokkerne giver derfor dyrepasserne mulighed for at se, om der bliver spist op, men også at give rokkerne vitaminer og holde øje med deres sundhed.

”Men det kan godt være lidt hektisk at skulle holde styr på dem alle sammen,” fortæller Sofie, dyrepasserelev på Den Blå Planet.

Derfor har dyrepasserne bygget en kasse, hvor konæserokkerne selv kan svømme ind og spise.

Madro til både dyr og dyrepassere

Det er ikke tilfældigt, at det lige er konæserokkerne, der skal lære at svømme i kasse for at finde mad. Konæserokkerne er nemlig dem, der kommer op efter mad flest gange. Det smarte ved den nye foderkasse er, at konæserne kan komme op og spise alle de gange, de har brug for, uden det betyder mere arbejde for dyrepasserne.

”Det giver en mere rolig fodring,” fortæller Sofie.

Når der kommer mere ro på fodringen, er det nemmere for dyrepasserne at søge for, at alle får mad og samtidig holde øje med rokkernes sundhed. Men en mere rolig fodring er også særlig godt for akvariets mere tilbageholdende rokker, der trives bedre med lidt madro. Konæserokkerne plasker meget, når de kommer op til overfladen, og det har før betydet, at nogle af de mere forsigtige rokker ikke kommer lige så meget op og spiser. Men nu hvor konæserokkerne spiser for sig selv, er det ikke længere et problem.

Lærenemme rokker

Konæserokkerne lærte hurtigt at svømme ind i kassen for at få mad, da de i forvejen var vant til at komme op til overfladen ved spisetid for at blive håndfodret.

”De var lidt skeptiske i starten, men efterhånden lærte de det,” fortæller Sofie stolt.

Og selvom der var lidt startvanskeligheder ved at finde den rigtige vej ind i kassen, lærte de det alle tre hurtigt og svømmer nu ind i kassen uden problemer.