Udstilling og smagsoplevelse i ét

Udstilling og smagsoplevelse i ét

For første gang nogensinde samarbejder vores tre afdelinger - formidling, dyreafdelingen og Café Plankton om et unikt projekt: From ocean to plate - et initiativ, der sætter fokus på klimavenlige alternativer og et hav i balance.

Vores have er truet af overfiskeri. Derfor har Den Blå Planet indgået et samarbejde med Gårdsfisk, en svensk producent af klimavenlig fisk opdrættet på gårde.

Fisk som nilcichlide (tilapia) og kæmpeålemalle (clarias) opdrættes i et integreret system, hvor deres affaldsstoffer bruges som gødning og vanding til afgrøder.

Ved at spise opdrættede fisk hjælper vi med at genoprette havets balance.

Læs mere om From ocean to plate

Prøv Café Planktons klimasmarte retter

Vi har bl.a. udskiftet vores populære kalveburger med Planktons klimasmarte burger, lavet af clariaskød. Fisk er rig på protein og har lavere CO2-udledning end andet kød.

En oksekødsburger svarer til CO2-udledningen fra over 13 klimasmarteburgere.

Nye retter på menukortet:

  • Planktons klimasmarte burger: Bøf af hakket clariaskød i økologisk bolle, med tomatrelish, chilimayonnaise, salat, tomat og pommes frites.
  • Tagliatelle med tomatsauce og kødboller: Børnevenlig klassiker med økologisk, hjemmelavet tomatsauce og boller af clariasfars.
  • Smørrebrød med stegt tilapia: Serveres på rugbrød med røget creme fraiche, salater, agurk, purløg, rødløg, radiser og rå æggeblomme.

Kom og smag vores velsmagende klimavenlige retter og støt de vilde fiskebestande.