Ny undervisning om koraller

Ny undervisning om koraller

Til efteråret byder Den Blå Planet velkommen i den nye særudstilling om verdens koralrev. Du og din klasse kan dykke med Skoletjenesten ned under overfladen, når der åbnes for de to nye undervisningsforløb for mellemtrins- og udskolingsklasser.

Er en koral et dyr eller en plante? Hvordan får man noget at spise når man sidder fast på en sten? Hvorfor er korallerne så vigtige for de dyr som svømmer omkring dem? Disse spørgsmål og meget mere finder vi sammen svarene på, når I dykker ned i korallernes forundelige verden på Den Blå Planet.

I undervisningslokalerne laver eleverne selv undersøgelser af levende koraller og får viden om deres opbygning og samspil med omverdenen. Vi zoomer ind på den mikroskopiske verden i koralrevet, når vi går i udstillingen, hvor underviseren aktiverer koralrevsdyrene. Til slut perspektivers der til elevernes egen hverdag og hvordan de selv kan gøre en forskel for koralrevene.

I “Koral – død eller levende?” til mellemtrinnet er der fokus på, hvad koraller er og hvordan de er opbygget, mens der i “Koralrevene – klonerne kommer” til udskolingen også er fokus på koralrev som økosystemer.

Læs mere og book

 

Er du lærer for en gymnasieklasse?

Vi tilbyder også undervisning om koraller til gymnasieklasser med kemi på C-niveau. Læs om undervisning til gymnasier.