Havoddere viser store evner med påskeæg

I påsken bliver havodderne Agnes og Mojoe aktiveret på en særlig måde - de får nemlig påskeæg lavet af muslinge-saft-is.

Hvad siger du til en lækker is lavet på muslingesaft? Hvis du ikke er solgt, så er det fordi, du ikke er en havodder. De holder nemlig utrolig meget af is, og hvis isen så oven i købet er lavet af foder, så kan det næsten ikke blive bedre.

Påskeæg hver dag i påskeferien

Påske-hyggen i 2019 får et nøk opad, når de to havoddere Agnes og Mojoe hver dag i påsken får påskeæg. Havoddere er nysgerrige og legesyge dyr, der gerne vil aktiveres hele tiden. I påsken gør dyrepasserne noget særligt ud af det, og sender dem på æggejagt efter frosne farvede æg med foder i.

10 vilde facts om havodderne

Vildt – se havodderne redskabsevner

Havodder-påske-æggene er allerede blevet testet, og her var det særligt interessant at se havoddernes kløgtighed. Havodderne hører til den lille gruppe af dyr, som også indebefatter delfiner, mennesker og krager m.fl., som bruger redskaber.

Læs også: Havoddere er dygtige til at bruge redskaber, og det er noget særligt

For at skaffe mad dykker havoddere i lavvandede kystområder og indsamle byttedyr med hårde skaller, fx søpindsvin, muslinger og snegle. Da nogle skaller er svære at åbne, benytter havodderen sten til at bryde dem op. Og de får øvet sig nogle gange, for der skal meget føde til at gøre en havoddermave glad.

Under testen benyttede havodderne ikke sten til at knuse isen i mindre stykker. De brugte i stedet bassinkanten, som vi må håbe er bygget ordentligt, for den fik godt nok nogle tæsk. På et tidspunkt slår havodderen Agnes isklumpen ind mod væggen 20 gange i træk, samtidig med at den svømmer på ryggen hen langs bassinet.

Du kan prøve at se, om du kan gøre kunsten efter.