Havkat - blæksprutte 0 - 1

Billede: Havkat. Hør dyrepasser Kristian fortælle om angrebet på havkatten. Vi beklager baggrundsstøj fra maskinerne.

Havkat - blæksprutte 0 - 1

I nat slog blæksprutten til som udbryderkonge. Den klatrede over i havkattens bassin, dræbte den og spiste den til morgenmad.

Den Blå Planets kældre

De færreste gæster tænker over, at der dybt nede i Den Blå Planets kældere gemmer sig en hemmelig verden. En verden med hundredevis af dyrearter, som af en eller anden grund venter med at komme op i udstillingsakvarierne.

Fisken med det grumme udseende

I et af bassiner plejede havkatten med det frygtindgydende udseende at svømme rundt. Den har et stort hoved, store kæber og et kraftigt tandsæt. Selv når havkatten har lukket munden, rager fortænderne ud.

Nabo til et bløddyr

Havkatten har i en måneds tid været nabo med en blæksprutte. Blæksprutter er kendt for at være intelligente og snu. Det var nabo-sprutten også.

Læs også: Kæmpe gennemsigtig geléboble fundet, men hvad er det?

Natteangreb

Ved første øjekast virker det mærkværdigt, at blæksprutten har skomåtter langs bassinkanten. Men det er ikke så mærkeligt, for skomåtter virker normalt som god blækspruttespærring, fordi sugekopper hader skomåtter. Men i nat var det ikke nok til at stoppe den snu blæksprutte. Som en fange, der bryder ud af fængsel, klatrede den over i havkattens bassin.

Dyrepasser fik et mindre chok

I morges gik dyrepasser Kristian sin sædvanlige rute og så til dyrene. Han fik sig noget af en overraskelse. Han fandt blæksprutten i gang med at spise havkat til morgenmad i nabobassinet.

Kristian forestiller sig, at der har været en duel i løbet af natten, som blæksprutten har vundet overlegent. Havkatten kan nemlig ikke leve op til sit farlige rygte. Den er simpelthen for langsom sammenlignet med en blæksprutte.

Ny blækspruttespærring

Nu skal Kristian i gang med at udbygge blækspruttespærringen, så hændelsen ikke sker igen.