Halloween i havodder-land

Halloween i havodder-land

Halloween byder på græskar, uhygge og ikke mindst gode gys. Den uhyggelige tradition har set en smule anderledes ud i år grundet coronavirus, men Den Blå Planets dyrepassere syntes ikke, at akvariets fire havoddere skulle snydes for lidt spøg og skæmt.

Halloween blev afviklet i en mere corona-venlig udgave hos de fleste, og derfor kunne Den Blå Planet desværre ikke samle et publikum til halloween. Havodderne har naturligvis ingen interesse i halloween, men de har til gengæld stor interesse i de lækre fisk og skaldyr, der er gemt inde i rekvisitterne.

De fire havoddere fik en lidt anderledes start på dagen, end de ellers er vant til. Henover morgenen havde dyrepassere dekoreret anlægget med græskar og gravsten, der naturligvis indeholdt lækre snacks og udsøgte delikatesser til glæde for havodderne.

Havoddere er legesyge sjæle

Dekorationerne aktiverer dyrene, så de kan bruge hoved og poter, og det er godt for havoddernes ve og vel.
“Havoddere er kloge dyr, så vi aktiverer dem ofte. Hvis ikke de kan bruge deres store nysgerrighed, kommer de til at kede sig, og det går ud over deres trivsel,” fortæller dyrepasser Louise B. Walther, der har passet, plejet og trænet havodderne i mere end syv år.

Læs også: 10 vilde facts om havodderne

En uhyggeligt god snack

Der gik ikke længe, før havodderne opdagede de uhyggelige dekorationer lavet af græskar, gravsten og afhuggede fingre.

“Vi gemmer mad og snacks inde i alle dekorationerne, som havodderne skal have fat på. Maden giver dem motivation til at bruge deres poter og få stillet deres nysgerrighed,” forklarer Louise og uddyber:
“Hvis ikke vi giver dem en belønning i aktiviteten, vil de slet ikke røre det. De store gravsten indeholder bittersød muslinger, mens de afhuggede fingre og hænder er lavet af vand og rejer. Begge dele giver dyrene lyst til at sætte tænderne i det, så det er ren win-win.”

Læs også: Havoddere bruger redskaber, og det er noget helt særligt