Dyrepassere bevæbnet med 2000 watts hårtørrere

Advarsel: Videoen kan virke voldsom for nogle (fra 30 sek).

Dyrepassere bevæbnet med 2000 watts hårtørrere

Pelspleje er utrolig vigtigt for havoddere, derfor blev der også handlet hurtigt, da dyrlæge og dyrepassere kunne se, at de nye havoddere Riggs og Dixons pelse ikke var, som de skulle være.

I disse tider hvor kropsbehåring er under hårdt pres, så er det godt, at havodderne er ligeglade med hårmode. De har ikke bare hår på ryggen og på tæerne – de har hår næsten overalt, hvilket stiller store krav til pelspleje.

Med ankomsten af Dixon og Riggs har pelsen været noget af det, som dyrlæge og dyrepasserne har holdt et skarpt øje med. Det er nemlig kritisk, hvis den ikke er velplejet. Og faktisk kunne de på dag 2 observerer, at ikke alt kørte på skinner.

Havodderen har den tætteste pels af alle dyr. De har 26.000 til 165.000 hår per kvadratcentimeter, hvor mennesket til sammenligning har 80.000 – 150.000 hår på hele kroppen. De har brug for hvert eneste hår, fordi de er det eneste marine pattedyr, der ikke har et særligt fedtlag som isolering mod det frysende havvand.

Noget af Dixon og Riggs pels var ikke plejet ordentligt, så kulden kunne lettere trænge ind til deres hud og gøre dyrene kolde. Det kan man ikke se på for længe som dyrlæge og dyrepasser, så det blev besluttet at bedøve begge havoddere og hjælpe dem med pelsplejen.

De nye havoddere er blevet føntørret fra top til pote

I bedste frisør-stil stod dyrepasserne klar med kraftfulde hårtørrer. På beskrivelsen af hårtørrerne stod: “Hårtørreren har en motor på 2000 watt, hvilket giver dig en hurtig tørring af dit hår. Hårtørreren passer til alle typer hår, og den kan let indstilles på varmen og hastigheden”. Nu kan vi hermed tilkendegive, at der med “alle typer hår” også kan menes havodder-hår.

For at havodderne ikke skulle være i narkose for længe, blev der arbejdet hurtigt og grundigt. Skidt blev fjernet og pelsen blev tørret i en fart.

Nu hvor havodderne alligevel var bedøvet foretog dyrlæge Kasper Jørgensen nogle ekstra-tjek. Han lyttede til hjerterytmen, undersøgte om tænder og tandkød så ordenligt ud og tog blodprøver mv.

Hårpleje er vigtigt

Havodderen har ikke tæt pels på poterne, hvorfor den holder sin poter oppe, når den hviler, så den bevarer kroppens varme.

Hvis du synes, at din kæreste bruger meget tid på at sætte frisuren om morgenen, så er det ingenting ift. hvor meget tid en havodder bruger på sin pels. Meget hår kræver meget pleje. Så hvis de ikke jager, spiser eller sover, så er de nok igang med at pleje pelsen.

Her et par dage efter at havodderne blev bedøvet kan vi observere, at det lille indgreb har haft en positiv effekt. Pelsen ser fin ud, og havodderne kan igen pleje den ordentligt alle steder.