Det tropiske rørebassin er åbnet

Det tropiske rørebassin er åbnet

Vi havde glædet os i lang tid, og endelig kunne vi lørdag den 22. juni 2019 åbne vores nye tropiske rørebassin. Alle årskortholdere var inviteret til åbningen og de kom helt tæt på tropiske arter som hajer og rokker. Se foto fra dagen nedenfor.


De to frække maskotter hammerhajen Hik og havodderen Plaske tog imod gæster og gav hammer-krammer og hammer-high-five til børn og voksne. Hammerhajen Hik uddelte bamser, der lignede den selv.

Se flot video af rørebassinet


Den Blå Planets direktør Jon Diderichsen bød velkommen og åbnede det tropiske rørebassin for de cirka 200 fremmødte, der havde mødt op kl. 09. Der var også en tale fra kurator Lars Skou Olsen, der fortalte om dyrene i det 50.000 liter store anlæg.


I akvariet kan man komme helt tæt på bl.a. konæserokker, leopardrokker, bambushajer og koralrødhajer. Særligt konæserokkerne kommer jævnligt forbi, så man kan røre deres glatte hud.


For de fleste børn og voksne vil det være første gang i deres liv, at de røre levende rokker og hajer.

Den Blå Planet ønsker at gæsterne kommer så tæt på dyrene som muligt, da det gør oplevelsen større og mere mindeværdig. Vores erfaring er, at gæsternes kærlighed til dyrene vokser jo mere sanseligt det bliver.


Hele sommeren vil Den Blå Planets formidlere stå klar ved rørebassinet og hjælpe børnene og svare på spørgsmål om de fantastiske dyr.