Yes. Så har flodpigrokkerne fået unger for tredje gang

Dyrepasser Peter Petersen glæder sig over nye unger

Yes. Så har flodpigrokkerne fået unger for tredje gang

Èt af de populære dyr i Regnskoven er flodpigrokken, Potamotrygon albimaculata (P14), der med sine smukke hvide pletter er en fryd for akvariet. Den har været kendt i mange år af akvarister, men er først for nyligt blevet videnskabeligt beskrevet. Ud over et fransk akvarie er Den Blå Planet det eneste akvarie i Europa, som kan vise Itaituba flodpigrokker til gæsterne.

Nye unger må klare sig uden mor og far – og det er helt fint

For nyligt kom der små unger, hvilket vakte stor glæde hos dyrepasserne, fordi det er et tegn på, at dyrene trives og er i et godt miljø.

Når ungerne kommer til verden, flytter dyrepasserne dem til et andet akvarie for at give dem optimale forhold, og for at sikre at de får godt med foder. Nogle vil måske spørge, om ungerne ikke kommer til at savne sin mor og far, når man flytter dem? Men det gør de ikke. Rokkerne har ingen yngelpleje. Når først de er født, så må de klare sig selv. Når ungerne er nået en vis størrelse, og dyrepasserne vurderer at de kan klare sig med de andre større rokker, så sættes de tilbage i det store akvarium.

Et ekstra gode ved at få unger er, at vi kan køre et avlssamarbejde med andre akvarier i verden.