Våd flytning af kæmpefisk

Våd flytning af kæmpefisk

En bars havde vokset sig for stor til Tivolis akvarium, og er nu flyttet ind på Den Blå Planet. Men det var en våd fornøjelse at få flyttet den store fisk, og både dyrepassere og kameraet fik sig en gang vand!

Queensland-barsen (Epinephelus lanceolatus) er en af de største benfisk i koralrevene og kan blive næsten tre meter lang og 400kg tung. Men selv en bars på 20 kg. har en vis størrelse, og sådan en boede indtil for nyligt i Tivolis akvarium. Her var pladsen dog blevet for trang til den store fisk, så vi hentede barsen i den gamle have og flyttede den til Kastrup, hvor den nu skal bo i fire millioner liter vand sammen med både hammerhajer, muræner og ørnerokker.

Men det var lettere sagt end gjort.

Skiftetøj til våde dyrepassere

Selvom dyrepasseren i videoen ovenfor er iklædt Tivolis t-shirt, er det en af Den Blå Planets egne dyrepassere, I kan se. Han måtte låne tørt tøj i Tivoli, da barsen allerede der havde gjort et tøjskift nødvendigt.

Den nye t-shirt var dog ikke tør længe, da barsen endnu engang formåede at sprøjte vand ud over det hele, som man kan se i videoen, hvor både dyrepassere og kameraet fik sig en gang vand.

Se også: Vild video: Kæmpefisk på operationsbordet

Plads at vokse på

Men det lykkedes at få indfanget den store fisk og få den flyttet til Oceantanken. Her er der plads at vokse på, hvor tilflytteren skal bo sammen med både kartoffelbars, goliatbars og andre Queensland-barser i de fire millioner liter vand – barser, der alle er mere end dobbelt så store som den nyankommne.