Blå mandage for voksne

Kom med på en spændende rejse i havdyrenes verden. Blå mandage for voksne er en undervisningsrække, hvor du både skal bruge øjne, ører og hænder.

Hver aften starter med et oplæg om aftenens tema. Efterfølgende får du selv hænderne våde ved vores vandborde, når vi skal afprøve den nye viden. Til sidst kobles teori og praksis sammen ved et af akvarierne i vores udstilling.

Book din billet her

Send os en mail på undervisning@denblaaplanet.dk hvis du har spørgsmål eller ønsker at komme på venteliste til Blå mandage for voksne.


Krabbernes forunderlige verden

Dyk ned i krabbernes forunderlige verden og udforsk dem på nært hold uden at blive nevet i fingrene. Lær om krabbers fascinerende levevis, deres rolle i økosystemet og hvordan de bruger deres sanser. Vi taler om krabbers opbygning, reproduktion deres interaktion med ålegræs, samt hvordan dette påvirker økosystemet. Opdag konsekvenserne af torskesvindet og overvej spørgsmålet: Kan vi spise os ud af problemet?

En klasse for sig

Udforsk de levende danske havdyr og dyk ned i fascinerende krebsdyr, polypdyr, fisk og bløddyr. Analysér deres bygningstræk og slægtskab for at afdække, hvordan de ligner og adskiller sig fra hinanden. Få en dybere forståelse af hver dyregruppes unikke rolle i økosystemerne, og oplev den biologiske mangfoldighed, der gør hver klasse til noget helt særligt.


De skjulte skabninger

Udforsk jagt- og overlevelsesstrategier når dyrene mestrer kunsten at gemme sig; ved kamuflage, farveskift og strukturændringer. Fra fladfisk til blæksprutter og kamæleoner – opdag hvorfor dyr vælger at gemme sig, og om de selv er bytte eller planlægger overraskelsesangreb. Find ud af hvorfor nogle dyr kan skifte farve hurtigere end andre, og om en blæksprutte er farveblind. Træd ind i naturens verden af vilde tilpasninger og de skjulte skabningers kunstfulde overlevelsesstrategier.

Havblomster og kalkbuske

Mange har set eller hørt om koralrevene rundt om i verden, men hvad er en koral egentlig – en alge, sten, plante, svamp eller et dyr? Undersøg levende koraller og få indsigt i deres opbygning og samspil med omverdenen. Vi kaster lys over forskellene mellem stenkoraller, blødkoraller og søanemoner og afdækker spørgsmål som “hvorfor er koralrevet så vigtigt?” og ”hvordan kan klovnefisk gemme sig i en søanemone uden at blive brændt. Dyk ned i begrebet symbiose og diskuter om symbioser altid er gode.


Koralrev og vandkemi

Udforsk mekanismerne bag korallernes vækst og reproduktion, og afdæk de specifikke krav, koraller har til vandtype og næring. Analysér vandet på Den Blå Planet og forstå, hvordan vandkvalitet påvirker organismernes trivsel, når du laver dit eget akvarievand. Vi dykker ned i klimaforandringer og undersøger de udfordringer og potentielle konsekvenser, som koralrevene står over for. Udfordringerne er mange, men der er håb for fremtiden.

Habitater under overfladen

Udforsk dyrenes adfærd og lær at indrette foretrukne habitater gennem iagttagelser og diskussioner. Hvad er et habitat, og hvordan er de opbygget? Kan man ud fra fisks udseende afgøre, hvor i vandet de lever? Dyk ned i fiskeanatomi, undersøg fiskens behov og lær at tilpasse et akvarie efter deres krav. Diskuter konsekvenserne af at fjerne nøglearter som havoddere fra et økosystem af kelpskove og søpindsvin.


Under blækspruttens kappe

Udforsk mysterierne bag et af verdens mest mærkværdige dyr. De har eksisteret i mere end 490 millioner år, og er spredt over hele kloden. Opdag deres utrolige evner, fra farveskift og kamuflage til komplekse opgaveløsninger. På denne sjove og lærerige aften dykker vi ned i blæksprutternes anatomi gennem dissektion og gruppediskussioner. Afslutningsvis deler vi historier om intelligens, forskning og de skjulte hemmeligheder, der gemmer sig under blækspruttens kappe. Lad os sammen afdække myter og udforske, hvad blæksprutterne kan lære os.


Datoer: 
29. januar 2024
5. februar 2024
19. februar 2024
26. februar 2024
4. marts 2024
11. marts 2024
18. marts 2024
Alle dage fra kl. 18.30-20.15 (inklusiv kort pause)

Pris: 900 kr. (7 undervisningsgange)
Adgang til udstillingen inkluderet

Book din billet her

Send os en mail på undervisning@denblaaplanet.dk hvis du har spørgsmål eller ønsker at komme på venteliste til Blå mandage for voksne.