Sådan lever du evigt

Sådan lever du evigt

Den gode nyhed er, at du kan leve evigt.
Den dårlige nyhed er, at du skal være et vandmandslignende væsen

Uddødelig vandmand

Den gode nyhed er, at du kan leve evigt.
Den dårlige nyhed er, at du skal være et vandmandslignende væsen. Nærmere bestemt en Turritopsis dohrnii.

Nøglen til evigt liv

Drop jagten på at brygge en eliksir, der kan give evig ungdom. Turritopsis synes at have fundet nøglen til evigt liv. I stedet for at blive gammel og dø bliver goplen yngre og yngre. I teorien kan den leve evigt. I praksis bliver polypdyret ofte spist af større dyr i vandet.
Turritopsis dohrnii er kendt som det eneste udødelige væsen. Nøglen til evigt liv, er ikke bare at leve laaaaaaaaang tid. Det handler om modenhed, eller rettere, mangel på samme.

Som en kylling, der bliver til et æg

Når den udødelige vandmand har formeret sig, ‘vælger’ den herefter ikke at blive gammel og dø. I stedet vender den udødelige vandmand tilbage til en tidlig polypfase. Populært sagt er det lidt ligesom, hvis en kylling bliver til et æg og så til en kylling igen og så til et æg osv. osv. osv.

Når processen sker for goplen, begynder dens fangarme at trække sig tilbage, kroppen skrumper, og den synker til bunds og begynde cyklussen forfra. Laboratorieprøver viser, at voksne Turritopsis gennemgår denne forandring regelmæssig. Og ikke bare én gang: de kan gøre det igen og igen.

Goplen kan dog dø. For eksempel hvis de bliver spist af en fisk eller hvis sygdom rammer geléen.

Der er stadig mange mysterier omkring turritopsis dohrnii. Mens processen med at vende tilbage fra sin voksen-fase til en polyp gentagende gange er observeret i laboratorier, er fænomenet endnu ikke blevet observeret i naturen.