Så er foråret endelig ved at indfinde sig

Så er foråret endelig ved at indfinde sig

Regnskoven på Den Blå Planet, Danmarks Akvarium er gjort forårsklar, og det vrimler med småkryb og sommerfugle. Vi har beskåret træerne, frøerne hopper lystigt omkring, de Rødfodede skovskildpadder slumrer i varmen, og dovendyret slænger sig i trækronerne

Vores dygtige folk har lavet et nyt, flot hegn i Regnskoven ved piratfiskene. Det blender perfekt ind i resten af Regnskoven. Vi synes selv, at det er blevet rigtigt godt.

 

Det er ikke kun indendørs, at vi har gjort forårsklar. Udenfor står det vilde vandhul rigtigt flot, og i takt med, at graderne stiger, kan du udforske endnu flere af vandhullets småkryb. Du kan selvfølgelig også nyde foråret og udsigten ud over Øresund, fra bænke og stole på vores store udendørs vandlegeplads og almindelige legepladser.

Vi går en masse helligdage i møde – vi står selvfølgelig klar med masser af sjov og læring, og en glad flok formidlere, der venter på at fortælle fantastiske historier om alle vores spændende havdyr.

Kom ud og nyd den sidste Store Bededagsferie sammen med os, inden den forsvinder til næste år – vi glæder os til at se dig! Køb din billet her.

Lørdag d. 6. maj får vi besøg af havfruen, der svømmer graciøst i den store, flotte Oceantank kl. 14:00

Mandag d. 8. maj kl. 19:00 får vi besøg af Jazztrioen med Ole “Fessor” Lindgreen (Basun), Jens Skou Olsen (bas) og Benita Haastrup (trommer). Det foregår i Café Plankton, hvor du kan kombinere aftensmaden med lækker jazz. For at sikre den bedste oplevelse for alle vores gæster, er det ikke muligt at reservere bord i Café Plankton.

Kom ud og se vores 7 nye Revlehajer i den store Oceantank 🦈

Her på Den Blå Planet, Danmarks Akvarium har vi budt 7 nye hajer velkommen i den store, flotte Oceantank. De har boet her i lidt over en måned, og trives rigtig godt.

Vi er meget glade for at have fået de fascinerende Revlehajer til Den Blå Planet. De har den klassiske torpedoform og hører til “hurtigsvømmerne”. Udover at de spændende at se på i den store Oceantank, så er de helt perfekte til at formidle viden om hajer og viden om, hvor truede hajer i verdenshavene egentlig er.

Revlehaj-arten er kategoriseret som moderat truet. Derfor håber vi på sigt, at vi kan få hajerne til at yngle som led i et koordineret europæisk avlssamarbejde.

Vidste du, at hajer er en vigtig del af verdens økosystem, og primært jager syge og sårede dyr? Derfor er det ekstra vigtigt, at vi passer på dem.

Vi glæder os til at vise dig de flotte hajer og fortælle masser af spændende historier om dem.

Du finder dem i den Store Oceantank.

Forskningens døgn

I sidste uge havde hele Danmark fokus på forskning i alle afskygninger. Her på Den Blå Planet, Danmarks Akvarium har vi altid fokus på forskning og viden om dyr i og omkring vandmiljøer. I denne uge har vi haft besøg af en masse skoleklasser, der bl.a. er blevet klogere på, hvorfor nogle fisk er hurtigere end andre, og hvordan dyr tilpasser sig et liv under vandets overflade, gennem viden om hydrodynamik og videnskabelige forsøg. Det er altid dejligt at have besøg af nysgerrige gæster, der elsker leg og læring lige så højt som os.

 

Foto: Thomas Evaldsen – Unge Forskere

 

Vi glæder os, som altid, til at se dig på Den Blå Planet, Danmarks Akvarium.