På Den Blå Planet kan du ikke kun opleve dyr, hvor deres rette element er dybt under vandoverfladen. I Regnskoven kan man røre ved en kæmpe kakerlak, se en tarantel med hår på hele kroppen tæt på eller mærke, hvordan en slange føles. Nu er der flyttet en ny beboer ind, en som aldrig har været udstillet på Den Blå Planet før.
Dyrepasser Nicolai Filskov har, i samarbejde med Randers Regnskov, arbejdet hårdt for, at der er kommet bladnæseflagermus i Regnskoven.
Kolonier i mørke huler
Flagermusen bor i kolonier med 10-100 individer ad gangen, og på Den Blå Planet er der flyttet cirka 15 flagermus ind i den mørke træstamme. Her kan de sove og spise samtidig med, at gæsterne kan se dem på nært hold. Ligesom mange mennesker kan lide at sove længe med deres partner om søndagen, så putter flagermusene sig i små klynger inden i deres huler eller træstammer.
Hver morgen spiser bladnæseflagermusen, og derfor er det et godt tidspunkt at se dem flyve rundt i et stort virvar, hvor det går rigtigt hurtigt, når de dykker ned i frugtskålen og tager et stykke frugt med sig. Flagermusen er glad for næsten al slags frugt, men specielt frugt som er rig på proteiner, såsom granatæble og melon. I naturen er det ikke altid sæson for dens yndlingsspise, og i de perioder vil den supplere med insekter samt nektar og pollen fra blomster. På Den Blå Planet får de dog en ny skål fuld af lækker frugt hver dag.
Samarbejdet i DAZA
Den Blå Planet og Randers Regnskov er medlemmer af DAZA – Danish Assosciation of Zoos and Aquariums. Foreningen giver mulighed for at udveksle dyr blandt medlemmerne. Hvis et dyr er i overskud, f.eks flagermus, så har de øvrige medlemmer mulighed for at få dem i deres udstilling. Samarbejdet har den fordel, at man ikke behøver at fjerne dyrene fra deres naturlige habitat, men kan opdrætte dem i fangenskab – hvis det er nødvendigt.