Juleeventyr på havets bund

Den Blå Planet styrker formidlingen til de mindste med et helt nyt børneteaterstykke. "Hammerhajen Hik holder jul" har premiere søndag den 27. november og kan opleves hver dag frem til 1. januar.

Juleeventyr på havets bund

I et nyt børneteaterstykke er Hammerhajen Hiks bedste ven pudsefisken Bitten forsvundet. Og det er jo ikke en rigtig jul uden ens venner. Derfor tager Hik på ekspedition gennem de dybe have og bruger sine ekstra sanser til at lede efter dem.

Den Blå Planet inviterer de mindste (2-8 år) til et fortryllende juleeventyr på havets bund, alle dage i december kl. 11.00 – 11.30.

Julen nærmer sig med hastige skridt, så saml familien og oplev julemagien i en anderledes, fortryllende og hjertevarm forestilling med dejlige sange. I juleforestillingen, ”Hik Holder Jul” medvirker vores egen maskot, Hammerhajen Hik.

Se hele juleprogrammet

Hik er glad for julen. Så glad, at han beslutter sig for at invitere sine allerbedste venner, Søstjernen Stig og Pudsefisken Bitten med til Den Store Julefest. Men hvor er Hiks venner? De er væk og hvad er der sket? Det er helt ude i skoven, for de kan jo ikke bare forsvinde eller kan de?

Kom med når Hammerhajen Hik drager ud på sit hidtil største eventyr, igennem de store brune kelpskove, på besøg hos den Kloge Blæksprutte Fru Olsen, hør med når Den Skøre Sildestime giver Hik gode råd, og hjælp Hik med at komme helt ned i dybhavet, hvor Havkatten Kisser regerer!

Mon Hik finder vennerne? Hvem er drillekrabberne? Hvorfor er Søhesten Søren så tyk? Og kan man egentlig fejre jul under vandet?

Forestillingen foregår ved Akvarium 13 og er gratis når entreen er betalt.

1348 dages kontinuerligt børneteater

hik-holder-jul-1

Teaterstykket ”Hammerhajen Hik holder jul” er en markant opgradering med blandt andet ny scenografi og ny musik komponeret af Claus Reenberg. Forestillingen, der er målrettet de 2-7 årige og varer cirka 30 minutter, er en genfødsel af børneteateret på Den Blå Planet, der faktisk har kørt hver dag siden åbningen i marts 2013. Det gør det til en af de længst kørende forestillinger i Danmark, og premieren på det nye stykke er dag 1348 med kontinuerligt børneteater på Den Blå Planet.

Byens bedste museum

boern-i-byen-pris-bedste-museum2Tidligere på måneden blev Den Blå Planet kåret til Københavns bedste museum af Børn i byen, og med det nye teaterstykke styrker Den Blå Planet formidlingen til de mindste yderligere.

”Børnene er ikke bare passive tilskuere. De bliver inddraget i teaterstykket, og det er afgørende. Fisk fortæller ikke om sig selv på samme måde som løven i zoologisk have, så der er vi nødt til at hjælpe til med at fortælle deres historie, hvis børnene skal kunne huske det og få en større forståelse og respekt for vandets liv,” siger Dorte Gleie.

Fakta om “Hammerhajen Hik holder jul”

  • Varighed: Cirka 30 minutter
  • Ide og instruktion: Karin Prehst Lund Madsen
  • Scenografi og design: Karin Prehst Lund Madsen og Sandra Møller Svendsen
  • Musik: Claus Reenberg
  • Forestillingen kan opleves hver dag frem til og med den 1. januar.